14 черв. 2018 10:09

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

111

0

У Вінниці оштрафували адвоката, який їздив у громадському транспорті по підробленому посвідченню

У Вінниці оштрафували адвоката, який їздив у громадському транспорті по підробленому посвідченню

Забезпечувати правопорядок у громадському транспорті з контролерам на лінію виходять поліцейські 


У Вінниці оштрафували адвоката, який їздив у громадському транспорті по підробленому посвідченню

Понад 147 штрафів у Вінниці виписали на порушників правил проїзду у громадському транспорті від початку року. У народі таких називають «зайцями». Вони за безквитковий проїзд ті заплатили близько 9 тисяч гривень.

Контролювати правопорядок у громадському транспорті нині беруться працівники Муніципальної поліції Вінниці спільно з контролерами міського ТТУ.

«Контролери займаються перевіркою проїзних критків та документів, які дають право на безкоштовний проїзд. Ми у свою чергу забезпечуємо забезпечення правопорядку», - розповідає Вiнниця.info Олег Марущак з Муніципальної поліції Вінниці.

Під час спільних рейдів було вилучено 128 підроблених посвідчень на право безкоштовного проїзду.

«Було кілька цікавих випадків. Чоловік, колишній правоохоронець, нині на пенсії працює адвокатом, зробив різнокольорову копію посвідчення поліцейського. Коли його вивели на вулицю для складення протоколу, це посвідчення він викинув у смітник. А от зовсім нещодавно по вулиці Зулинського чоловік на підпитку почав чіплятися до контролера з нашим працівником. На весь салон волав, що він без квитка та жодних документів. Але, хай його тільки спробують оштрафувати. Бо він – колишній боєць АТО. З’ясувалося, ніде він не служив. Працює охоронцем на одному з вінницьких заводів. Був випадок, коли посвідчення інваліда використовував здоровий чоловік. Документ він взяв у свого брата, який дійсно є хворим», -  продовжив Марущак.

Щоденно на рейди з контролерам у Вінниці виходять по двоє поліцейських. У Вінницькому трамвайно-тролейбусному управлінні зауважують, «зайців» у громадському транспорті останнім часом побільшало. Чимало одиниць техніки виходять на лінію без кондукторів. Цим користуються деякі пасажири, які спеціально не розраховуються з водієм.

Вiнниця.info