29 січ. 2015 11:45

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Економіка
0

32

0

У Вінниці освітяни обговорили бюджет

У Вінниці освітяни обговорили бюджет

 Фінансування освітніх установ Вінницької області здійснюватиметься тепер за рахунок освітньої субвенції


У Вінниці освітяни обговорили бюджет

У Вінниці 28 січня керівники та головні бухгалтери установ та закладів освіти обласного підпорядкування, професійно-технічних навчальних закладів та працівники Департаменту освіти і науки обласної облдержадміністрації обговорювали бюджет 2015 року, його особливості та проблеми.

Про це повідомляє прес-служба Вінницької облдержадміністрації.

«Фінансування освітніх установ Вінницької області здійснюватиметься тепер за рахунок освітньої субвенції та субвенції на підготовку робітничих кадрів. Специфіка такого фінансування полягає в тому, що виділені для установи кошти не можуть бути використані на інші заклади чи галузі, водночас це дасть фінансову можливість забезпечити повноцінне харчування учнів 1-4 класів», - пояснив на нараді заступник голови – директор Департаменту освіти і науки Вінницької облдержадміністрації Ігор Івасюк.

За словами начальника управління фінансів соціально-культурної сфери та місцевих органів влади Департаменту фінансів Віктора Квята, Вінниччина отримає освітню субвенцію в розмірі 1794,9 млн. грн. на рік та субвенцію на підготовку робітничих кадрів – 263,2 млн. грн. на рік. Кошти надходитимуть щодекадно частинами протягом року.

Про стан витрачання бюджетних коштів, спрямованих на виплату заробітної плати, доповів заступник директора – начальник управління загальної середньої, дошкільної освіти та виховної роботи Андрій Лисак. Він наголосив на потребі посиленої охорони навчальних закладів, проведенні позачергових навчань діяльності в разі виникнення надзвичайних ситуацій.

ВИННИЦА.info