11 серп. 2016 10:30

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Місто
0

106

0

У Вінниці перевірять, чому річка на Слов’янці стала джерелом смороду

У Вінниці перевірять, чому річка на Слов’янці стала джерелом смороду

 Вінничани хочуть ліквідувати екологічну проблему 


У Вінниці перевірять, чому річка на Слов’янці стала джерелом смороду

 10 липня мешканці багатоповерхівок по вулиці Лялі Ратушної разом з депутатом Вінницької облради Андрієм Ковальовим знайшли труби, які з приватного сектору зливають невідомо що в річку на Слов’янці. Люди вже кілька років поспіль потерпають від смороду, що йде від річки, тому взялись ліквідувати екологічну проблему. Для початку разом з представниками департаменту комунального господарства та благоустрою взяли забір стоків, щоб провести дослідження, також готують проект на Бюджет громадських ініціатив.

Про це розповів депутат Вінницької облради Андрій Ковальов.

«Люди, що мешкають на Слов’янці кілька років потерпають від смороду. Ми вийшли до річки яка тече між вулицями Хмельницьке шосе та Келецька та протікає біля вікон багатоповерхівок по вулиці Лялі Ратушної і виявили труби, які з приватних господарств «врізались» в річку. Запросили на місце представників департаменту комунального господарства та благоустрою міськради, щоб вони задокументували «врізку» та відібрали зразки води. Водоканал проведе дослідження, щоб з’ясувати, що зливають в річку з труб, адже ця річка впадає у Вишенське озеро», - говорить Андрій Ковальов.

Андрій Ковальов розповідає, що разом з мешканцями готують проект на Бюджет громадських ініціатив, щоб провести меліорацію та усунути екологічну проблему.

«Сподіваємось, ми встигнемо подати проект до 28-го числа. Потім збиратимемо підписи у мешканців Слов’янки, щоб спільними зусиллями усунути проблему», - каже депутат.

У Вінниці перевірять, чому річка на Слов’янці стала джерелом смороду

У Вінниці перевірять, чому річка на Слов’янці стала джерелом смороду - фото 2

У Вінниці перевірять, чому річка на Слов’янці стала джерелом смороду - фото 3

У Вінниці перевірять, чому річка на Слов’янці стала джерелом смороду - фото 4

У Вінниці перевірять, чому річка на Слов’янці стала джерелом смороду - фото 5

У Вінниці перевірять, чому річка на Слов’янці стала джерелом смороду - фото 6

Вінниця.info, фото Андрія Ковальова з соцмережі