19 квіт. 2017 17:21

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Події
0

93

0

У Вінниці під стінами суду підрізали військового. Триває суд

У Вінниці під стінами суду підрізали військового. Триває суд

Справа по військовому, якого підрізати під судом, тягнеться півтора року, з яких боєць більшу половину прослужив в АТО


У Вінниці під стінами суду підрізали військового. Триває суд

19 квітня у Вінницькому міському суді розпочали слухати справу по потерпілому 27-річному  Олегу Магдичу, якому в січні 2016 року нанесли ножові поранення у центрі Вінниці. Після реабілітації хлопець пішов служити в АТО.

«1 січня 2016 року мені наніс незнайомий мені чоловік три ножових поранення. Два у спину, одне в область серця. Це відбулося так. Під ранок з друзями ми проходили біля суду по Грушевського. Зупинилися переговорити. Повз проходила компанія. Чоловік та дві жінки. У моїх знайомих з ними зав’язалася  мовна перепалка. Раптом почалась сутичка. Я у ній не брав участі. Коли один з моїх знайомих впав, підійшов подивитися. Аж раптом відчув удар у серце. Подумав, що незнайомець, який його наніс, вдарив кулаком. А як придивився, то було ножем. Потім він мені ще двічі проштовхнув тим ножем спину. Мене доставили до лікарні, де шість годин тривала операція. Мені цей чоловік пошкодив хребет та пробив легеню. Я втратив 25 відсотків працездатності. Але розумію, оформляти групу інвалідності, це не принесе користі.  Я військовий. Тоді був сержантом. Після реабілітації мене направили служити в АТО.  Я нині проходжу курси підвищення кваліфікації. Через півтора тижні знову повертаюся на позицію», - розповідає Магдич.

Слухання справи сьогодні довелося перенести.

«Прокурор не вклав розписку про ознайомлення підозрюваного з обвинувальним актом, тому справу повернули на доопрацювання. Якийсь дивний збіг обставин по цій справі. Взагалі. За цей період часу було замінено п’ять слідчих, два прокурори. Немає відео з камер спостереження. Сам обвинувачувальний нічого толком не говорить. Спокійно живе. Бо один з слідчих вирішив, що він не становить безпеки для суспільства», - каже адвокат Віталій Головенько.

Вінниця.info