28 квіт. 2017 13:27

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

165

0

У Вінниці після сесії побились дві депутатки міської ради. Для них викликали «швидку»

У Вінниці після сесії побились дві депутатки міської ради. Для них викликали «швидку»

У Вінниці після сесії побились дві депутатки міської ради. Для них викликали «швидку»


У Вінниці після сесії побились дві депутатки міської ради. Для них викликали «швидку»

 28 квітня після сесії Вінницької міської ради, в приміщенні мерії трапився інцидент – побились дві депутатки – Ганна Давиденко («Батьківщина») та Наталія Панчук («Європейська стратегія»). Сутичка трапилась в кабінеті Асоціації органів місцевого самоврядування. До двох обраниць викликали медиків «швидкої». Інцидент розслідуватиме прокуратура та поліція. 

Після інциденту в мерії терміново скликали депутатську комісію, де заслухали свідків. Учасниці бійки на комісії не були присутніми.

«Я сьогодні був черговим по Асоціації, мав приймати зведення. Ми разом їхали в ліфті. Їхала Давиденко і Панчук. Нормально спілкувались, нічого не було. Коли ми вже зайшли в кабінет. Я почав приймати зведення і краєм вуха почув, що Давиденко просила показати їй документи з якогось квартального комітету. Потім питання перейшло на підвищені тони. Я почув, що Давиденко, ніби дивилась документи, але хотіла взяти їх з собою. Наталя Володимирівна спокійно сказала, що я так просто їх не можу віддати, дайте депутатський запит. Почалась словесна перепалка. Я так зрозумів, що Давиденко почала погрожувати, що «я депутат, мені всі тут повинні робити, як я кажу...». Потім я почув, що там вже був Володимир. Потім вже в Наталії Володимирівни Давиденко зірвала окуляри і вона (Панчук) її відпихала і тримала за плаття», - розповідає голова квартального комітету Георгій Дідур.

«Я був учасником того, щоб вже припинити бійку. Намагався хоч якось їх розтягти», - говорить Володимир Деркач – спеціаліст з питань екології та санітарного стану ОАСН.

Також чоловіки, які були свідками конфлікту кажуть, що Наталя Панчук була в подавленому стані, вона не могла нормально говорити, її окуляри та ланцюжок валялись на підлозі. А Ганна Давиденко була жвавою.

«У Давиденко було більше рукоприкладства, можна так сказати», - говорить Володимир Деркач.

Перед цим, Ганна Давиденко давала свідчення працівникам поліції.

«Я вас викликала як депутат Вінницької міської ради. В даному випадку було перешкоджання моєї депутатської діяльності. (Поки слідчий записує, Ганна Давиденко відповідає на дзвінок, повідомляючи, що дає свідчення поліції, бо її побила колега-депутатка - ред.).

Після засідання сесії, я звернулась до Панчук як до голови Асоціації органів місцевого самоврядування з тим, щоб вона надала мені протоколи засідання квартального комітету мікрорайону «Тяжилів» - «Надія».

На мою вимогу, вона спочатку дістала папку, я достала телефон, бо хотіла зробити фото протоколу який мене цікавить і тільки вона (Панчук) це побачила, відразу забрала папку і почала з нею тікати і казати: нічого вам не дам, пишіть звернення на ім’я голови квартального комітету «Надія». Я зацитувала їй закон про статус депутатів місцевих рад. Після цього вона мене штовхнула в груди, хапнула за коси і штовхнула. В цей момент в мене був телефон в руках, вона зрозуміла що я можу зняти це на відео, і перейшла на більш радикальні дії. Вона мене штовхнула, взяла за горло і почала кликати на допомогу своїх працівників Асоціації. Вони мене почали тримати, щоб я не могла забрати телефон в Панчук. Я почала кричати і кликати на допомогу…

Потім мені вдалось забрати телефон і я викликала поліцію», - розповіла правоохоронцям. Г.Давиденко.

Кореспонденти редакції Вінниця.info не були свідками самої бійки, але були присутні, коли Ганна Давиденко давала свідчення поліції, яку викликала. Також були присутні на засіданні депутатської комісії з питань етики, яку терміново скликали через інцидент. Поспілкуватись з Наталією Панчук не вдалось, так як жінка була в шоковому стані і не могла говорити. Медики "швидкої" не підпускали до неї представників преси.

Інцидент буде розслідувати пркуратура та поліція, які повинні дати відповідь в 10-денний термін. Також розглянуть висновки медичних працівників. 

В якому стані були обидві учасниці після конфлікту можна побачити з відео:

Нагадаємо, що 13 грудня під час громадських слухань у залі Вінницької міської ради депутатки Г.Давиденко і Н.Панчук «змагалися» за мікрофон

У Вінниці після сесії побились дві депутатки міської ради. Для них викликали «швидку»

У Вінниці після сесії побились дві депутатки міської ради. Для них викликали «швидку» - фото 2

У Вінниці після сесії побились дві депутатки міської ради. Для них викликали «швидку» - фото 3

У Вінниці після сесії побились дві депутатки міської ради. Для них викликали «швидку» - фото 4

У Вінниці після сесії побились дві депутатки міської ради. Для них викликали «швидку» - фото 5

У Вінниці після сесії побились дві депутатки міської ради. Для них викликали «швидку» - фото 6

У Вінниці після сесії побились дві депутатки міської ради. Для них викликали «швидку» - фото 7

У Вінниці після сесії побились дві депутатки міської ради. Для них викликали «швидку» - фото 8

У Вінниці після сесії побились дві депутатки міської ради. Для них викликали «швидку» - фото 9

Вінниця.info

title

title