23 трав. 2017 17:41

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Місто
0

55

0

У Вінниці побудуть нову систему оповіщення. Мерія підписала договір на 7,6 мільйони

У Вінниці побудуть нову систему оповіщення. Мерія підписала договір на 7,6 мільйони

 Вартість угоди – 7 628 754 гривні (без ПДВ)


У Вінниці побудуть нову систему оповіщення. Мерія підписала договір на 7,6 мільйони

У Вінниці побудують нову систему оповіщення. 23 травня виконавчий комітет міської ради підписав договір про «Будівництво територіальної автоматизованої системи централізованого оповіщення населення м. Вінниця» з ТОВ «Оптіма-Комплекс». Вартість угоди – 7 628 754 гривні (без ПДВ).

Про це йдеться в оголошенні системи Prozoro.

Згідно оприлюдненого документу, фінансування здійснюватиметься у три черги за фактично виконаний обсяг робіт.

Як ми раніше повідомляли, у Вінниці міська система оповіщення про надзвичайні ситуації будувалась ще в  60-х роках минулого сторіччя. Сьогодні вона підтримується в робочому стані, але функціональність її досить низька. У разі необхідності вона може подавати сигнал тривоги, почувши який вінничани мають увімкнути телевізор чи радіо, де в цей час буде транслюватись інформація про можливу загрозу.

Втім, існуюча система застаріла і охоплює не все місто, а центр Вінниці та частину деяких мікрорайонів, які будувалися до 80-х років. Тому було прийнято рішення замінити стару мережу і все необхідне обладнання на сучасне. Нова система має надати можливість не лише вмикати сигнал тривоги, а й транслювати пояснення – екстрене повідомлення. Крім того, під час проектування має бути передбачена можливість оповіщення людей із вадами слуху, які повинні інформуватись через інші канали комунікації. 

Вінниця.info