16 лип. 2010 10:25

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

31

0

У Вінниці почастішали випадки крадіжок

У Вінниці почастішали випадки крадіжок

Особливо збільшилась кількість крадіжок приватної власності з квартир та домоволодінь


У Вінниці почастішали випадки крадіжок

В місті Вінниці почастішали випадки крадіжок, особливо збільшилась кількість крадіжок приватної власності з квартир та домоволодінь.

Про це повідомляє відділ зв’язків з громадськістю Головного управління міліції у Вінницькій області.

За повідомленням, значна їх кількість крадіжок залишається нерозкритими.

Правоохоронці радять дотримуватись ряду заходів, щоб уберегти своє майно від крадіїв.

Зокрема:

- встановлюйте міцні дверні замки, зміцніть двері, вріжте дверні вічка;

- не лишайте відкритими кватирки, вікна, балконні двері, навіть улітку, особливо якщо ви мешкаєте на першому поверсі або ж у квартирах біля пожежних драбин чи прибудов;

- подбайте про те, щоб сходи та площадка біля дверей були освітлені, тоді злодій боятиметься, що його ймовірніше помі­тять.

- не зберігайте ключі від квартири разом із документами, не прикріплюйте до ключів брелоки з вашим ім'ям і адресою. Якщо ключі загублено, відразу слід змінити замки. - не кладіть ключі під килимок біля дверей та не зберігайте їх в автомобілі;

- не надавайте незнайомцям детальної інформації щодо себе, наприклад, через оголошення.

- якщо ви тривалий час будете відсутні вдома, попередьте листо­ношу, щоби до вашої поштової скриньки не розкладали коре­спонденцію, або домовтеся про це із сусідами, адже, повна поштова скринька свідчитиме про тривалу відсутність мешканців квартири.

- уважно відчиняйте двері, а також не приводьте випадкових або малознайомих людей додому. Не відчиняйте дверей незнайо­мим людям, з якими б проханнями вони не зверталися.

- якщо Ви біля квартирних дверей виявите щось підозріле: зламані або відкриті двері, шум у квартирі, краще не заходити й нічого не торкатися, а зателефонувати від сусідів до відділку міліції. Не варто рватися в бій — здоров'я дорожче майна!

- Якщо Ви виявили сліди крадіжки, уже ввійшовши до квартири, також нічого не торкайтеся - відразу телефонуйте до міліції.

Правоохоронці радять звернутись до Управління Державної Служби Охорони та підприємств, які займаються охороною приватних приміщень для встановлення сигналізації.

Міліція також звертається до громадян із проханням не бути байдужими у разі володіння будь-якою інформацією про злочини та допомагати у їх розкритті.

Вінницьке міське управління: 59-33-29 або 102.

Ленінський ВМ МВ ГУМВС: 59-39-09 або 102.

Замостянський ВМ МВ ГУМВС: 59-33-30 або 102.

Старомiський ВМУ: 59-33-28; 27-17-29 або 102.

 

ВИННИЦА.info

 


0
0