26 лют. 2015 12:00

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Культура
0

84

0

У Вінниці покажуть фільм про «кіборгів» Донецького аеропорту

У Вінниці покажуть фільм про «кіборгів» Донецького аеропорту

 Фільм «Добровольці Божої Чоти» покажуть у кінотеатрі «Родина»


У Вінниці покажуть фільм про «кіборгів» Донецького аеропорту

 6 березня о 18.00 у кінотеатрі «Родина» розпочнеться показ документального фільму «Добровольці Божої Чоти», який відзняли режисери Леонід Кантер та Іван Ясній. Героями фільму стали «кіборги», що охороняли Донецький аеропорт: бійці «Добровольчого українського корпусу» та сам провідник «Правого Сектору» Дмитро Ярош. Стрічка демонструє як з руїн і попелу Майдану постає українська армія.

Це кіно про щоденну реальність, правдиву чоловічу дружбу, взаємопідтримку, переосмислення власного патріотизму і героїчні вчинки. «Добровольці Божої Чоти» – динамічний фільм, щирий і без жодного пафосу. Режисери вловили суть кожного персонажа, буквально декількома яскравими штрихами змалювали колоритні образи бійців. Перед нами постає ціла галерея персонажів, кожен із яких розповідає свою життєву історію; герої пояснюють, які причини змусили їх добровільно піти на війну. Фільм знімали без сценарію, знімальна група просто слідувала за своїми героями. Основними локаціями є найбільш важкі і водночас найбільш знакові для української армії місця – Донецький аеропорт та село Піски. 242 дні тривала оборона аеропорту… Люди витримали, не витримав бетон…

Вхід на показ – за доброчинними внесками. Кошти йдуть ДУК «ПС» та знімальній групі, яка планує показати свій фільм у багатьох країнах світу. До речі, у міжнародному прокаті стрічку названо «The Ukrainians» (українці). «Ми хочемо щоб саме так виглядав образ українців у свідомості світової спільноти» – говорять творці фільму, який вже встигли охрестити документом епохи. Режисери працюють над тим, аби дати «Добровольцям Божої Чоти» світове життя. Уже є домовленості, що незабаром фільм вийде у Польщі, Франції, містах США та Канади. Також творці стрічки хочуть подати її на майже сотню світових кіноконкурсів, серед яких і Каннський.

 Новини культурного життя Вінниці

 

 

 

title