8 серп. 2016 17:54

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

135

0

У Вінниці поліція і активісти обговорювали, як зменшити кількість аварій

У Вінниці поліція і активісти обговорювали, як зменшити кількість аварій

 У Вінниці обговорили шляхи вирішення зменшення аварійності


У Вінниці поліція і активісти обговорювали, як зменшити кількість аварій

 У Вінниці зібралися представники поліції, громадськості та активісти, щоб обговорити, якими дієвими способами можна зменшити кількість аварій у Вінниці і області. За статистикою правоохоронців по області в два з половиною рази збільшилася кількість аварій.

Заступник начальника ГУ НП у Вінницькій області Руслан Мороз повідомив, що з 8 серпня по 12 вересня у Вінниці і області пройде місячник безпеки дорожнього руху. В рамках цього відбудуться певні заходи, які повинні стабілізувати ситуацію на дорогах.

«У Вінницькій області збільшилася кількість аварій і відповідно кількість постраждалих і загиблих. В зв’язку з цим є гостра потреба змінити формат забезпечення безпеки дорожнього руху і зрозуміло, змінити підходи до цієї роботи. Основні причини такої ситуації: зменшення кількості працівників дорожньо-патрульної служби, відсутність вимірювальних приладів, щодо швидкісного режиму, машини які залишили нам Міністерство внутрішніх справ після реформи, вони потребують суттєвого покращення. В наших планах і проектах обов’язково мають бути присутні представники громадськості», - каже Р. Мороз.

Руслан Мороз

У Вінниці поліція і активісти обговорювали, як зменшити кількість аварій

В рамках брифінгу вінничани пропонували свої варіанти, якими способами можна забезпечити меншу аварійність на дорогах. Зокрема пропонувалося: проводити інформаційну діяльність в закладах освіти, профілактичну перевірку автівок на їх технічну придатність, встановлення дорожніх знаків на аварійних та небезпечних частинах дороги та плакатів і білбордів. Також була пропозиція створити ініціативну групу з представниками громадськості, яка слідкуватиме за правопорушниками на дорогах.

 Заступник начальника Превентивної Діяльності ГУ Національної поліції у Вінницькій області Володимир Поліщук, зауважив що в цьому році на дорогах Вінниччини в аваріях загинуло 92 людини.

«За 7 місяців 2016 року на території Вінницької області зареєстровано 1712 дорожньо-транспортних пригод, з яких 550 з потерпілими під час яких 92 людини загинуло та 652 травмовано. З метою стабілізації стану аварійності на автошляхах Вінниччини Головним Управлінням розроблено план. В рамках якого, для посилення контролю та дотриманням водіями правил дорожнього руху збільшено кількість екіпажів з безпеки дорожнього руху на дорогах державного значення за рахунок командного складу роти ДПС та працівників Управління Превентивної діяльності з 4 до 8. А в районах області – 15 екіпажів.

Окрім того, з метою належного впливу на оперативну обстановку особовий склади роти ДПС підпорядкований Головному Управлінню Національної поліції у Вінницькій області переведений на 12 годинний режим несення служби. Опрацьовується питання, щодо залучення для несення служби на дорогах державного значення службовців Нацгвардії, що в свою чергу дасть змогу збільшити кількість нарядів», - каже В. Поліщук.

За його словами, у місті створена група, яка демонструє відео-ролики з місць ДТП та розповсюджує брошурки з тематики безпеки дорожнього руху. Окрім цього працівники запрошують громадськість на спільне патрулювання.

За статистикою правоохоронців, найчастіше ДТП трапляються в понеділок, четвер, п’ятницю і суботу.

 

 У Вінниці поліція і активісти обговорювали, як зменшити кількість аварій - фото 2

У Вінниці поліція і активісти обговорювали, як зменшити кількість аварій - фото 3

У Вінниці поліція і активісти обговорювали, як зменшити кількість аварій - фото 4

У Вінниці поліція і активісти обговорювали, як зменшити кількість аварій - фото 5

У Вінниці поліція і активісти обговорювали, як зменшити кількість аварій - фото 6

У Вінниці поліція і активісти обговорювали, як зменшити кількість аварій - фото 7 

У Вінниці поліція і активісти обговорювали, як зменшити кількість аварій - фото 8 

У Вінниці поліція і активісти обговорювали, як зменшити кількість аварій - фото 9

У Вінниці поліція і активісти обговорювали, як зменшити кількість аварій - фото 10  

Вінниця.info