14 верес. 2018 15:10

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

93

0

У Вінниці поліція та «Київстар» запустили спільний проект – «Пошук дітей»

У Вінниці поліція та «Київстар» запустили спільний проект – «Пошук дітей»

 У Вінниці поліція та «Київстар» запустили спільний проект – «Пошук дітей»


У Вінниці поліція та «Київстар» запустили спільний проект – «Пошук дітей»

 Поліція Вінниччини та компанія «Київстар» реалізовують спільний проект, що допоможе оперативно розшукати дітей, які зникли. Отримавши інформацію від правоохоронців, мобільний оператор здійснюватиме автоматичну SMS-розсилку абонентам, котрі можуть допомогти з пошуками.

«Ми робимо розсилку всім користувачам, повідомляючи, що ця послуга тепер доступна у їх місті. Це означає, що в подальшому їх проінформують, якщо вони будуть знаходитися в радіусі, де загубилася дитина. Коли хтось допоможе знайти малечу, повідомляє це на номер «102», - розповів 14 вересня під час прес-конференції представник «Київстару» Павло Даніман.

Послуга працює таким чином:

- «Київстар» отримує від Національної поліції України запит на SMS-розсилку, що містить інформацію про зниклу дитину та місце, де її бачили востаннє;

- «Київстар» розсилає інформаційні SMS на номери телефонів абонентів, які могли бути свідками зникнення, адже вони користувалися послугами зв'язку (телефонували, писали SMS або користувалися мобільним Інтернетом) у радіусі 1-3 км від місця події;

- У тексті SMS є інформація з прикметами зниклої дитини та посилання на сайт МВС з її фотокарткою;

- Ті абоненти, які володіють інформацією щодо дитини, можуть допомогти у пошуках, зателефонувавши на номер «102».

Начальник ГУ НП Вінниччини Юрій Педос зазначив, що зникнення дитини – це завжди надзвичайна подія, резонанс. У кожному випадку поліцейські піднімаються по тривозі і починають пошуки. Іноді залучають Нацгвардію та інші правоохоронні органи.

«У нас за 8 місяців було 179 фактів зникнення дітей, з них 157 вже розшукано. Коли дитина пішла погратися до подруги і забула сказати мамі, - це одна ситуація. А коли дитина блукає лісом – зовсім інша.

Чужих дітей не буває – кожен переживає.

Дитина може, не дай Бог, стати об’єктом злочинних посягань. Якщо вона буде пересуватися на проїжджій частині, може статися ДТП. В лісі свої ризики. Тому дуже приємно і важливо, що сьогодні в нас є співпраця з «Київстар». Громада може допомогти з пошуковими заходами», - сказав правоохоронець.

Він також наголосив, що батьки ні в якому разі не повинні лякати дитину чи погрожувати їй. 

«З дитиною потрібно спілкуватися, бо, хто може краще знати малечу, за її тата і й маму», - додає Юрій Педос. 

У Вінниці поліція та «Київстар» запустили спільний проект – «Пошук дітей» У Вінниці поліція та «Київстар» запустили спільний проект – «Пошук дітей» - фото 2

У Вінниці поліція та «Київстар» запустили спільний проект – «Пошук дітей» - фото 3

У Вінниці поліція та «Київстар» запустили спільний проект – «Пошук дітей» - фото 4

У Вінниці поліція та «Київстар» запустили спільний проект – «Пошук дітей» - фото 5

У Вінниці поліція та «Київстар» запустили спільний проект – «Пошук дітей» - фото 6

Вінниця.info