22 черв. 2015 11:25

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

75

0

У Вінниці помер однорічний малюк. Медики лікували різні хвороби, мати впевнена, що причина у щепленні

У Вінниці помер однорічний малюк. Медики лікували різні хвороби, мати впевнена, що причина у щепленні

 Три тижні в лікарні ставили різні діагнози


У Вінниці помер однорічний малюк. Медики лікували різні хвороби, мати впевнена, що причина у щепленні

 20 червня у Вінницькій інфекційній лікарні помер однорічний Артем.

Як розповіла адвокат матері, за три тижні до трагедії (4 червня) дитині зробили щеплення, реакцією на яке була висока температура. Дільничний лікар, яку викликали 6 червня, не прийшла, так як був вихідний, але медсестра по телефону порадила давати жарознижувальні.

«8 червня Марія (мати дитини – ред.) зателефонувала до лікарні і викликала дільничного лікаря, так як у сина постійно була висока температура, яку вона не могла жодними ліками збити. Лікар оглянула дитину і сказала, що температура від того, що в малюка прорізуються зуби і варто надалі давати жарознижуючі препарати, при цьому жодних аналізів нею назначено не було.

9 червня, дитині легше не стало, з’явились висипи по всьому тілу, мати знову зателефонувала до лікарні і викликала дільничного лікаря. Та ж сама лікарка встановила діагноз: «кір». Ввечері того ж дня дитині стало гірше, мати викликала «швидку», їх госпіталізували до Вінницької обласної клінічної дитячої інфекційної лікарні. Лікарі повідомили встановлений діагноз: «кір».

Вже 14 червня стан дитини значно погіршився, його перевели до реанімації. Після цього медики встановили інший діагноз: «кишковий ієрсиніоз»,і запевняли як адвоката, так і матір дитини що саме цей діагноз був встановлений від початку лікування у лікарні», - розповіла адвокат.

«20 червня о 16.30 годині хлопчик помер. Медики, всупереч закону, не повідомили відразу до міліції. Черговий лікар обґрунтувала це відсутністю розпорядження адміністрації лікарні. Міліцію повідомила і викликала оперативну групу я, як адвокат. Того ж дня було подано заяву про проведення судово-медичної експертизи, в зв'язку з недовірою лікарям, які проводили лікування, а також їх запереченнями, що дитині стало погано після щеплення», - зазначила адвокат.

Постраждалою подано відповідні заяви до правоохоронних органів.

Медики звинувачували матір у не належному догляді за дитиною, мовляв, трагедія сталась через низький імунітет, внаслідок поганого харчування. При тому, зі слів матері, з невідомих причин у журнальному записі було змінено дату проведення щеплення з 4 червня 2015 р. на 20 квітня 2015 р.

«Це недостовірні та підроблені дані і при ознайомлені із даним журналом, явно вбачалось, до дата щеплення замальована коректором та відкоректована, в подальшому, медичну карту дитини матері надавати відмовились», - розповідають близькі Марії.

ВИННИЦА.info