28 жовт. 2015 09:56

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

52

0

У Вінниці працюють над створенням Обласного центру допомоги учасникам АТО

У Вінниці працюють над створенням Обласного центру допомоги учасникам АТО

 На Вінничині відкриють самостійний центр допомоги учасникам АТО


У Вінниці працюють над створенням Обласного центру допомоги учасникам АТО

 27 жовтня на виконання доручення Президента України від 5 жовтня щодо створення в області центру з надання допомоги учасникам Антитерористичної операції , голова облдержадміністрації провів в ОДА нараду з даного питання.

Про це інформує Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА.

Як ми повідомляли раніше, на Вінниччині вже утворено спеціалізований заклад, що діятиме за принципом «єдиного вікна на базі обласного клінічного госпіталю ветеранів війни. Керівник новоствореного Центру, який діє на громадських засадах - волонтер, громадський діяч Анатолій Слівінський.

Проте на нараді, в якій взяли участь директори департаментів та начальники відповідних служб облдержадміністрації, представники громадських волонтерських організацій, обласного військового комісаріату, учасники АТО, мова йшла про створення обласної комунальної установи – Вінницький обласний центр допомоги учасникам АТО.

«Такий Центр матиме юридичний статус і працюватиме при Департаменті соціальної політики облдержадміністрації,- повідомив Валерій Коровій,- це буде установа зі своїм штатним розписом, програмою, статутом та кошторисом витрат. Тож рішення про його утворення буде прийнято відповідно до процедури – на сесії обласної Ради».

У Вінниці працюють над створенням Обласного центру допомоги учасникам АТО

Голова ОДА дав доручення профільному заступнику та керівникам департаментів облдержадміністрації до наступної сесії підготувати проект рішення про утворення Центру із необхідним пакетом документів.

У свою чергу, заступник голови – директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігор Івасюк зауважив, що центр допомоги учасникам АТО координуватиме усю роботу з демобілізованими бійцями, членами загиблих учасників антитерористичної операції в регіоні - «опікуватиметься, як широким колом питань, пов’язаних як з реагуванням на гострі проблеми демобілізованих військовослужбовців, так і створенням умов для їх реабілітації і соціального захисту».

«Центр буде забезпечувати взаємодію з представниками органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, силовими структурами, представниками громади, засобами масової інформації за принципом «єдиного вікна» - наголосив Ігор Івасюк.

У Вінниці працюють над створенням Обласного центру допомоги учасникам АТО - фото 2

Посадовець також зазначив, що центр має охопити всіх без винятку демобілізованих захисників Вітчизни. Для цього буде створено єдину захищену базу даних учасників АТО, яка носитиме характер «соціального паспорта» і даватиме повну уяву про особу учасника антитерористичної операції та його потреби. Фахівці Центру надаватимуть широкий спектр допомоги: медичну, санітарно-курортну, юридичну, психологічну та іншу. Крім того, допомагатимуть оформити статус тим бійцям, які стали на захист цілісності держави в рядах добровольчих батальйонів.

Підсумовуючи зустріч, голова облдержадміністрації Валерій Коровій підкреслив: «Формування в області центру допомоги учасникам АТО – це не вирішення проблеми раз і назавжди, це – інструмент, з допомогою якого здійснюватиметься комунікація із державними інституціями, це те, що нам під силу зробити на місці, не чекаючи фінансової чи іншої допомоги зверху».

 У Вінниці працюють над створенням Обласного центру допомоги учасникам АТО - фото 3

У Вінниці працюють над створенням Обласного центру допомоги учасникам АТО - фото 4

У Вінниці працюють над створенням Обласного центру допомоги учасникам АТО - фото 5

ВИННИЦА.info