16 лют. 2016 14:21

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

85

0

У Вінниці презентували ескізний проект кардіоцентру, який збудують за підтримки Світового банку

У Вінниці презентували ескізний проект кардіоцентру, який збудують за підтримки Світового банку

В кінці року у Вінниці почнуть будувати лікувально-діагностичний центр серцево-судинної патології


 16 лютого у Вінниці презентували ескізний проект Вінницького регіонального клінічного лікувально-діагностичного центру серцево-судинної патології, який збудують за підтримки Світового банку. Сумарна вартість реалізованого проекту – близько 32 млн. доларів.

Виготовлення проектно-кошторисної документації, з урахуванням техніко-економічного обґрунтування, яка обійшлась в межах 10 млн. гривень, профінансовано Вінницькою міською радою. Проект розроблено вінницьким підприємством «Подільський проектний інститут».

«Вже створений центр, як юридична особа на базі того, що є в 1-й міській лікарні. Це зроблено, щоб готувати спеціалістів – 500 чоловік, які працюватимуть після того, як кардіоцентр введуть в експлуатацію. В зв’язку з цим обласний бюджет передає субвенцію міському бюджету на фінансування безпосередньо видатків, пов’язаних з утриманням цього закладу. Це спільний проект, який на сьогодні фінансується з двох рівнів бюджету: і з обласного і з бюджету м. Вінниці», - повідомив голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій.

Кардіоцентр побудують на Хмельницькому шосе, біля 1-ї лікарні. Розмір земельної ділянки зараз обговорюється, він складає 1,8 га. Спочатку мова йшла, що це мало бути біля 70 соток.

Голова ОДА повідомив, що заплановано проведення міжнародних тендерів, і вже на початку грудня 2016 року сподіваються безпосередньо приступити до будівництва.

«Розраховуємо на початку липня вийти на міжнародний тендер. На потязі 6 місяців провести всі процедури по визначенню об’єкту і на грудень могли б приступити до виконання робіт, пов’язаних з будівництвом. Будівництво розраховано на 3 роки – з встановленням відповідного обладнання, підготовкою необхідних фахівців», - повідомив В. Коровій.

У Вінниці презентували ескізний проект кардіоцентру, який збудують за підтримки Світового банку

Керівник програм Світового банку з питань з питань охорони здоров’я, освіти, соцзахисту Пан Фон Зао, зазначив що завдяки реалізації проекту жителі області зможуть отримувати якісне медичне обслуговування. Окрім того, закордонні партнери побачили, що місцева влада зацікавлена в поліпшенні здоров’я громадян, адже область витратила власні ресурси на проектування центру. Щодо проведення міжнародних тендерів, то вимоги Світового банку чітко прописані.

«У Світового банку є дуже чітко прописані процедури закупівель. Як Світовий банк, так і керівництво області вживатимуть всіх заходів, щоб слідувати процедурам і запобігати корупції, для того щоб в нас був якісний центр», - зазначив представник Світового банку.

У Вінниці презентували ескізний проект кардіоцентру, який збудують за підтримки Світового банку - фото 2

Нагадаємо, проект реалізовується в рамках угоди між Світовим банком та Міністерством здоров’я України. Відібрано 8 областей, в тому числі і Вінниччина.

У Вінниці презентували ескізний проект кардіоцентру, який збудують за підтримки Світового банку - фото 3

У Вінниці презентували ескізний проект кардіоцентру, який збудують за підтримки Світового банку - фото 4

У Вінниці презентували ескізний проект кардіоцентру, який збудують за підтримки Світового банку - фото 5

У Вінниці презентували ескізний проект кардіоцентру, який збудують за підтримки Світового банку - фото 6

У Вінниці презентували ескізний проект кардіоцентру, який збудують за підтримки Світового банку - фото 7

У Вінниці презентували ескізний проект кардіоцентру, який збудують за підтримки Світового банку - фото 8

У Вінниці презентували ескізний проект кардіоцентру, який збудують за підтримки Світового банку - фото 9

У Вінниці презентували ескізний проект кардіоцентру, який збудують за підтримки Світового банку - фото 10

ВИННИЦА.info