12 серп. 2015 12:21

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Місто
0

101

0

Митці попрацюють у Вінниці із занедбаною «Росією»

Митці попрацюють у Вінниці із занедбаною «Росією»

 Вінничан запрошують на архітектурний воркшоп «СХОДИ В КІНО»


Митці попрацюють у Вінниці із занедбаною «Росією»

 З 20 по 30 серпня 2015 року у Вінниці працюватиме культурно-мистецька резиденція «Над Богом». Ініціатива збере активну молодь, митців, інтелектуалів для публічного обговорення проблем, пов’язаних з реалізацією декомунізаційних законів та переосмисленням історичного минулого. Митці привернуть увагу до занедбаного кінотеатру "Росія" та проведуть воркшоп. 

Про це повідомляє український кризовий медіа-центр у рамках програми «Культурна дипломатія між регіонами України»

У рамках Інтерактивної програми культурно-мистецької резиденції «Над Богом» (відсилає до автентичної назви річки Південний Буг) під керівництвом Дани Косміної, яка працює архітектором у французькому бюро HUCA architecture&urbanisme, відбудеться архітектурний воркшоп «Сходи в кіно».

Мистецький проект має мету привернути увагу до деградативного стану кінотеатру «Росія». Гра слів, розміщених на структурі екрану, відсилає до античної міфології та «Сходів до Олімпу», де кінотеатр виступає у ролі Пантеону (всім богам). Тобто підсвідомо поруч з величними грецькими образами постають реальні руїни кінотеатру сучасної Вінниці. Паралелі величі і занепаду – це заклик до місцевих жителів протидіяти деградації.

У рамках воркшопу заплановано три напрямки: реутилізація старих сидінь кінотеатру у створенні тимчасових вуличних меблів; реалізація мобільної кіноструктури, яка зможе слугувати у літньо-осінній період та в залежності від потреб жителів переміщуватися в інші куточки міста; монтаж вивіски-посилу до місцевої влади «Сходи в кіно», яка візуально заявлятиме про потребу відновити кінотеатр.

У рамках воркшопу робота розподілена на 2 напрямки: над структурою для літнього кінотеатру та над вуличними меблями для забезпечення комфортного перегляду фільмів біля підніжжя колишнього кінотеатру.

Участь безкоштовна.

 Для реєстрації потрібно заповнити анкету на сайті.

 

Митці попрацюють у Вінниці із занедбаною «Росією» 

ВИННИЦА.info