14 квіт. 2016 09:12

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

47

0

У Вінниці пройшли змагання з радіотехніки

У Вінниці пройшли змагання з радіотехніки

 Конкурс


У Вінниці пройшли змагання з радіотехніки

 У Вінниці на базі одного з провідних технічних вищих навчальних закладів відбувся фінал Всеукраїнської студентської олімпіади з радіотехніки (ВСОРТ-2016).

Про це повідомляє оргкомітет Всеукраїнської студентської олімпіади з радіотехніки ВСОРТ-2016.

Відкриття стартувало з вітального слова ректора Вінницького національного технічного університету професора Володимира Грабка.

Представник департаменту освіти і науки Вінницької обласної державної адміністрації Анатолій Калетник, запевнив учасників та організаторів у всебічній підтримці керівництва обласної державної адміністрації і побажав їм чудового перебування на теренах Вінниччини.

Заключне вітання для учасників, організаторів, членів журі та гостей пролунало від відповідального секретаря ВСОРТ-2016 Коваля Костянтина, який зачитав вітальний лист від Ради молодих вчених при Міністерстві освіти і науки України зауважив, що зі сторони оргкомітету щорічно учасникам олімпіади, членам журі та супроводжуючим представникам вищих навчальних закладів пропонуються нові різноманітні цікаві позаконкурсні змагання та заходи а також насичена розвиваюча програма в рамках проведення ВСОРТ-2016.  Тож урочисте відкриття це лиш початок інтенсивного і насиченого інтелектуального змагання! В перший день учасники ВСОРТ-2016 після виконання основного завдання, в межах екскурсійної програми відвідали  наукове-виробниче підприємство «ВТН», товариство з обмеженою відповідальністю «Промавтоматика Вінниця» та Iсторико-меморіальний комплекс пам’яті жертв фашизму (с. Коло-Михайлівка).

Наступного ранку студенти взяли участь в практичному турі розробок на платформі Arduino, в якому прийняло участь більшість команд учасниць. Цього року шляхом жеребкування студентам випало реалізовувати пристрій вимірювання опору (омметр), на що в них було 100 хвилин та 30 хвилин для захисту своїх результатів. Перше місце в цьому етапі здобули Національного університету „Львівська політехніка”, друге місце – команда Одеського політехнічного університету, 3 місце – Національного університету України „Київський політехнічний університет”.

Відразу по завершенню напруженого і виснажливого практичного змагання студенти мали змогу перевести дух та відпочити на цікавій презентації головного спонсора цьогорічного радіотехнічного змагання компанії “Melexis” – на тему презентації "Можливості співпраці із компанією "Мелексіс". Багатьох учасників зацікавили пропозиції та можливості компанії “Melexis”. Продовження роботи стало оголошення попередніх підсумків, пояснення завдань з кожної з п’яти дисциплін та проведення апеляції. По завершенню цього завершального етапу офіційного заліку на студентів чекав, ще одна можливість продемонструвати власні результати практичного застосування теоретичних знань з радіотехніки взявши участь в конкурс-виставці. Традиційно в цьому змаганні взяли участь студенти Вінницького національного технічного університету, Вінницького технічного коледжу та радіоаматори Вінницької області. Кращі роботи були відзначені призами.

Надзвичайно цікавим та пізнавальним для радіотехнічної юні, супроводжуючих команд та членів журі був виступ-презентація Ігоря Єрещенко (головного архітектора мережі компанії „Київстар”) – „Мережі мобільного зв'язку: розвиток технологій”. Компанія „Київстар” черговий раз підтримала Всеукраїнську студентську олімпіаду з радіотехніки та виступала Генеральним спонсором цьогорічного радіотехнічного змагання.

Завершальною урочистою частиною стало нагородження переможців Всеукраїнської студентської олімпіади з радіотехніки (ВСОРТ-2016). Всі учасники олімпіади отримали сертифікати учасників, а переможці отримали грамоти та цінні подарунки від спонсорів. Переможець ВСОРТ-2016 від компанії „Київстар” отримав сучасний смартфон, а від компанії „Melexis” класику радіотехнічної думки книгу „Искусство схемотехники” та брендовані: дистанційний вимірювач температури та флеш пам'ять.

Результати змагань

1 місце - Юрій Демчина— Національний університет «Львівська політехніка».

2 місце - Абдирахман Нурболат Хайруллаули — Житомирський військовий інститут ім. С. П. Корольова .

Максим Горбатенко —Вінницький національний технічний університет.

3 місце - Вадим Мордюк —Житомирський військовий інститут ім. С. П. Корольова.

Оринбек Рамазан Оринбекули —Житомирський військовий інститут ім. С. П. Корольова.

Сергій Сауляк— Вінницький національний технічний університет.

Командний залік (позаконкурсний):

 1 місце - Житомирський військовий інститут ім. С. П. Корольова.

2 місце -  Вінницький національний технічний університет.

Національний університет «Львівська політехніка».

3 місце - Національний технічний університет «Київський політехнічний інститут».

Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут».

Чернівецький національний університет ім. Юрія Федьковича

Крім того, цього року традиційно за підтримки департаменту освіти і науки Вінницької обласної державної адміністрації в межах студентської олімпіади для майбутніх абітурієнтів було проведено дистанційну дослідну олімпіаду з радіотехніки (ДДОРТ-2016), в якій цього року зареєструвалось більше 400 учасників. Новим заходом цього року став науковий семінар наукової школи професорів Осадчуків на тему: „Радіоінформаційні пристрої на основі транзисторних структур з від’ємним опором”.

Оргкомітет висловлює слова вдячності Інформаційним партнерам журналам „Радиоамтор” та „Chip NEWS Украина” за інформаційну підтримку. Також, надзвичайно важливим для стимулювання та сприяння становлення молодих дослідників є підтримка їх починань та талантів. Організація і проведення олімпіади на високому рівні було б не можливим без вагомої підтримки соціально відповідальної компанії та лідера телекомунікаційного ринку України Генерального спонсора – компанії „Київстар”. А також головного партнеру компанії – „Melexis” та головного партнеру компанії – „Diacom”.

У Вінниці пройшли змагання з радіотехніки 

 У Вінниці пройшли змагання з радіотехніки - фото 2

У Вінниці пройшли змагання з радіотехніки - фото 3 

У Вінниці пройшли змагання з радіотехніки - фото 4

ВИННИЦА.info