15 серп. 2013 17:45

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:56
Місто
0

135

0

У Вінниці розформують школу №25. В її приміщення переїдуть молодші класи з школи №1

У Вінниці розформують школу №25. В її приміщення переїдуть молодші класи з школи №1


Школа №25 перетвориться у спецшколу для 1-4 класів з поглибленим вивченням іноземних мов


У Вінниці розформують школу №25. В її приміщення переїдуть молодші класи з школи №1


За 16 днів до початку нового навчального року, міська влада Вінниці вирішила реорганізувати три школи: №1, №25 та №10. У підсумку, школа №25 перетвориться у спеціалізовану для учнів 1-4 класів, куди переведуть усі молодші класи зі школи №1, які у свою чергу звільнять приміщення колишнього дитсадка №19.

Про це під час прес-конференції повідомили директор департаменту освіти Вінницької міської ради Володимир Буняк та заступник мера Валентина Балицька.У Вінниці розформують школу №25. В її приміщення переїдуть молодші класи з школи №1

До проведення такої досить масштабної реорганізації шкільної мережі Вінниці, чиновників привела нерівномірність навантаження та потужностей між трьома школами, а також – зменшення кількості дітей, які будуть вчитись другу зміну.

Нинішня ситуація.У Вінниці розформують школу №25. В її приміщення переїдуть молодші класи з школи №1 - фото 2

До реорганізації, наповненість школи №10 складає лише 623 при потужності 1568 учнів. В цей же час, школа-гімназія №1 з поглибленим вивченням іноземних мов має потужність 1116 при наповненості 1813 учнів, школа №25 при потужності 1176 має наповненість - 476 учнів.

Тобто, школа №1 працює на вдвічі більшій потужності, і при цьому 745 дітей навчаються у школі 1-го ступеня, в якій 6 класів розташовані в основному корпусі школи та 18 класів - у приміщенні дошкільного навчального закладу №19.

У цей же час, в центральній частині міста є велика черга до дитячих садків, а працює тут лише 2.

«Дитсадок №9 розрахований на 154 дитини та садочок №13 – на 301 дитину. А в черзі в нас знаходиться 513 дітей», - говорить Валентина Балицька.

Реорганізація.У Вінниці розформують школу №25. В її приміщення переїдуть молодші класи з школи №1 - фото 3

«Ми пропонуємо наступне: початкову школу 1-го ступеня від школи гімназії №1, ми переводимо в школу № 25, і вона буде називатися «Спеціалізована школа 1 ступеню з поглибленим вивченням іноземних мов №25», де будуть навчатися 1-4 класи початкової школи від школи №1 та школи №25», - розповідає Володимир Буняк.

Таким чином буде створений один навчальний заклад у якому будуть навчатися діти початкової школи, в одній вікової категорії - від 6 до 9 років.

В той же час, в гуманітарній гімназії №1 залишається 1037 дітей. Відповідно, ми переводимо одну паралель на першу зміну, так як забираємо 6 початкових класів з основного корпуса школи №1, та у школи загалом лишається 5 класів які будуть працювати в проміжкову зміну.

Також, звільняється приміщення дошкільного навчального закладу №19, дітей з якого також переводять у спецшколу №25.

Що ж стосується дітей, що відносяться до школи 2-3 ступеня загальноосвітньої школи №25: а це 13 класів (288 дітей) - їх переводять у загальноосвітню школу №10.

Підсумки.У Вінниці розформують школу №25. В її приміщення переїдуть молодші класи з школи №1 - фото 4

«Ми знайшли прекрасне рішення, яке дозволить вже з 1 вересня 2013 року, більше 1000 дітей навчатися не в другу, а в першу зміну. Тому що перша зміна є більш комфортною як для дітей, так і їх батьків», - резюмувала Балицька.

За словами Володимира Буняка, всі заклади будуть працювати в 1 зміну.

Кращі умови для навчання отримають учні гімназії №1 – зменшується кількість дітей 5-11 класів, які будуть навчатись у другу зміну.

Між 18 та 25 школою буде створено спортивний мультикомплекс, який будуть залучати до навчального процесу.

А діти, які вчаться в першу зміну мають більш широкі можливості у відвідувані в позаурочний час різноманітних секцій та гуртків. Також створюється кращі умови для роботи школи подовженого дня.

Також в звільняється приміщення дошкільного навчального закладу №19 на 300 місць, а це суттєво покращить ситуацію у Вінниці з чергами у дитсадки.

Як запевняє Валентина Галицька, для того щоб переобладнати це приміщення у дитсадок, у цьому році ж розпочнеться розробка проектно-кошторисної документації. А введення в експлуатацію планується у наступному році.

На запитання журналістів стосовно вчителів, Володимир Буняк відповів, що весь викладацький колектив переходить у нові школи разом зі своїми дітьми.

Але змін у керівному складі не оминути, і тому директор школи № 25 Валерій Дяк переходить у школу №10 - на роботу простого викладача, а новим директором спецшколи №25 назначається Олена Нечипорук – колишній заступник директора з виховної роботи у школі №1…

Школа №10 - сюди «загонять» старшокласників з 25-ї школиУ Вінниці розформують школу №25. В її приміщення переїдуть молодші класи з школи №1 - фото 5

Школа №25 – стане спеціалізованою школою з вивчення іноземних мов. Сюди перейдуть молодші класи зі школи №1У Вінниці розформують школу №25. В її приміщення переїдуть молодші класи з школи №1 - фото 6

Школа №1 – тут залишаються лише старші класи

Колишній-майбутній дитсадок №19

У Вінниці розформують школу №25. В її приміщення переїдуть молодші класи з школи №1 - фото 7

ВИННИЦА.info

 



0
0