3 трав. 2017 13:46

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

56

0

У Вінниці розпочався міжнародний фестиваль «Барвінкове кружало»

У Вінниці розпочався міжнародний фестиваль «Барвінкове кружало»

 У Вінниці розпочався фестиваль «Барвінкове кружало»


У Вінниці розпочався міжнародний фестиваль «Барвінкове кружало»

 3 травня у Вінницькому обласному академічному музично-драматичному театрі ім. М. Садовського відбулась урочиста церемонія відкриття XІІ Міжнародного фестивалю народної хореографії «Барвінкове кружало». Господарів та гостей святкового дійства привітали голова обласної Ради Анатолій Олійник, голова облдержадміністрації Валерій Коровій і Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Про це повідомляє прес-служба Вінницької облради.

Звертаючись до присутніх, Анатолій Олійник наголосив, що від початку проведення хореографічного фестивалю у ньому взяли участь більше ста колективів і понад 15 тисяч учасників.

«Така кількість говорить про те, що дванадцять років тому було прийнято правильне рішення проводити фестиваль у найкращому і найкомфортнішому для життя – місті Вінниці. Я переконаний, що ви отримаєте багато яскравих вражень та задоволення, познайомитеся з новими друзями, пізнаєте наше чудове місто, – зазначив голова обласної Ради. – Хочу подякувати всім учасникам, що ви бережете народні традиції, які переходять із покоління в покоління і говорять про нашу ідентичність», - говорить А. Олійник.

Від імені депутатів обласної Ради Анатолій Олійник побажав всім переможних виступів, чудового дозвілля та миру в усіх країнах.

Звертаючись до гостей та господарів фестивалю, керівники обласної та міської влади подякували за прекрасну організацію цього чудового свята, яке покликане дарувати присутнім дружнє спілкування, гармонію, духовне єднання.

У XII Міжнародному дитячому фестивалі візьмуть участь представники десяти міст України та інших країн: ансамбль танцю «KOLKHA» м. Батумі Грузія, ансамбль танцю «Raciborzanie» м. Рацібож Польща, ансамбль танцю «CATALINA» м. Ясси Румунія, ансамбль танцю «Орієшок» м. Сміжани Словаччина, ансамбль танцю «Марунтіка» м. Дондушани Молдова,. ансамбль танцю «Оксамит» м. Миколаїв, ансамбль танцю «Подолянчик» м. Хмельницький, ансамбль танцю «Явір» м. Бердичів, ансамбль танцю «Яворочок» м. Бердичів, народний ансамбль танцю "Барвінок" м. Вінниця.

Крім того, учасниками фестивалю стануть більше 10 колективів з Вінницької області. Заходи проходитимуть протягом чотирьох днів.

3 травня - 11:00 - театр ім. М. Садовсього. Церемонія відкриття фестивалю та концерт учасників.

4 травня - 11:00 - театр ім. М. Садовського. Концерт НАТ "Барвінок" та його творчих колективів.

5 травня - 11:00 - Вінницький державний педагогічний університет. "Концерт Дружби" всіх учасників фестивалю.

6 травня - 14:00 - театр ім. М. Садовського. Церемонія нагородження та заключний Гала-концерт.

У Вінниці розпочався міжнародний фестиваль «Барвінкове кружало»

У Вінниці розпочався міжнародний фестиваль «Барвінкове кружало» - фото 2

У Вінниці розпочався міжнародний фестиваль «Барвінкове кружало» - фото 3

У Вінниці розпочався міжнародний фестиваль «Барвінкове кружало» - фото 4

У Вінниці розпочався міжнародний фестиваль «Барвінкове кружало» - фото 5

У Вінниці розпочався міжнародний фестиваль «Барвінкове кружало» - фото 6

Вінниця.info, фото прес-служби Вінницької облради