11 січ. 2016 12:38

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

91

0

У Вінниці штрафуватимуть кафе, магазини та підприємства за неочищену від снігу територію

У Вінниці штрафуватимуть кафе, магазини та підприємства за неочищену від снігу територію

 За неочищену від снігу та льоду територію біля підприємства, магазину чи кафе власника можуть оштрафувати на 1700 грн


У Вінниці штрафуватимуть кафе, магазини та підприємства за неочищену від снігу територію

 Для комфортного пересування вінничан взимку біля магазинів, торгових центрів і закладів харчування Правилами благоустрою території Вінниці передбачено, що суб’єкти господарювання, які утримують чи експлуатують об’єкти, зобов’язані прибирати сніг та лід. В разі невиконання цих вимог відповідно Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП) підприємців можуть оштрафувати від 850 до 1700 грн.

Про це повідомляє Департамент у справах ЗМІ та зв’язків із громадськістю Вінницької міської ради.

Після учорашнього снігопаду комунальні служби продовжують очищати міські дороги, тротуари та дворові території. Однак частина зимових робіт є обов’язком і підприємців. Відповідно до Правил благоустрою території міста Вінниці, суб’єкти господарювання зобов’язані прибирати навколишню територію біля своїх торгових центрів, магазинів, об’єктів побутового обслуговування чи громадського харчування, підприємств, автомийок та автомайстерень. Це ж стосується і установ та організацій.

На суб'єктів господарювання, що утримують або експлуатують вказані об'єкти, покладається очищення від снігу і льоду території на відстані  20 метрів  по периметру об’єкту та до проїжджої частини вулиці.

«Відповідно до Правил благоустрою Вінниці очищення території навколо об’єктів повинно розпочинатися після початку снігопаду. Під час ожеледиці, щоб не було слизько, потрібно очищати та посипати тротуар і підхід до пішохідного переходу через дорогу, місць для зупинки громадського транспорту, спуски і підйоми. Посипати можна різними видами протиожеледних засобів. Під час танення снігу та льоду мокрий сніг, пісок та бруд потрібно теж прибирати. Для проведення усього комплексу зимових робіт необхідно попередньо придбати ручний інвентар і достатній запас протиожеледжних засобів», - розповідає начальник КП «Муніципальна поліція» Василь Гайовик.

Також підприємці мають своєчасно очищати від льоду та бурульок покрівлі, карнизи будівель та водостічні труби з дахів.

В той же час, Муніципальна поліція контролюватиме виконання суб’єктами господарювання вимог Правил благоустрою щодо зимового прибирання. В разі їх невиконання, відповідно до ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, на керівників може накладатися штраф у розмірі від 850 до 1700 гривень.

ВИННИЦА.info