18 квіт. 2016 11:12

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Місто
0

58

0

У Вінниці штрафуватимуть підприємців за хаотичне розміщення вивісок

У Вінниці штрафуватимуть підприємців за хаотичне розміщення вивісок

 Муніципальна поліція проводить ревізію вивісок в місті 


У Вінниці штрафуватимуть підприємців за хаотичне розміщення вивісок

 Працівники «Муніципальної поліції» розпочали роботи по обстеженню вивісок на фасадах будівель, а саме, чи не заважають вони мешканцям, чи відповідають архітектурі, мають естетичний вигляд. При виявленні порушень підприємцям надаватимуть приписи. Пізніше, якщо вивіски не будуть впорядковані згідно Положення, на підприємців очікуватиме штраф.

Про це повідомляє департамент у справах ЗМІ та зв’язків з громадськістю Вінницької міської ради.

На початку літа минулого року у Вінниці було затверджено Положення про встановлення вивісок на території міста. Цей документ було розроблено за ініціативи Ради підприємців із залученням профільних департаментів міської ради. Він передбачає стандартизацію вивісок на фасадах будівель.

«Наразі працівники «Муніципальної поліції» обстежують вивіски на фасадах будівель, для того, щоб з’ясувати, чи відповідають вони Положенню. Роботи вже проходять по вулицям Соборній та Оводова (колишня Козицького). При виявленні порушень підприємців одразу не штрафуватимуть, а надаватимуть приписи. А вже якщо представники бізнесу не реагуватимуть на приписи, на них накладатимуть штраф», – каже начальник КП «Муніципальна поліція» Василь Гайовик.

Відповідно до Положення вивіски повинні встановлюватися таким чином, щоб вони не перешкоджали експлуатації будинків і споруд, на яких розташовуються. А також – щоб не заважали пішоходам вільно пересуватися. Розміщення вивісок повинно здійснюватися з врахуванням особливостей архітектури будівлі, декоративних елементів та колористики фасаду.

Положенням визначено і умови, за яких забороняється розміщення вивісок, – не вище першого поверху, окрім випадків, якщо у власності суб’єкта знаходиться вся будівля. Не допускається закриття огорож балконів, табличок з назвами вулиць, аншлагів, номерів будинків, пам’яток архітектури і т. ін. Ще одним розділом документа визначено умови по розмірах вивіски, відстанях їх розміщення, описано матеріали по стилістиці вивісок, їх освітлення.

ВИННИЦА.info