14 квіт. 2015 15:36

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Місто
0

95

0

У Вінниці складні перехрестя розмітять «холодним пластиком»

У Вінниці складні перехрестя розмітять «холодним пластиком»

 Планують нанести спеціальну розмітку


У Вінниці складні перехрестя розмітять «холодним пластиком»

 У Вінниці по міських дорогах в цьому році планується нанести 170 км поздовжньої та 17 тис. м2 поперечної розмітки. Окрім того, на найбільш складних перехрестях та ділянках доріг буде нанесено розмітку довговічним матеріалом - «холодними пластиком».

Про це повідомляє департамент у справах ЗМІ та зв’язків з громадськістю Вінницької міської ради.

Через значне подорожчання фарби та розчинників площа нанесення розмітки по міських дорогах у цьому році зросте не набагато. За словами керівника КП «СМЕД ОДР» Івана Юрченка, на поточний рік заплановано закупити 25,5 тон фарби проти 24 тон минулого року. На сьогодні вже проведено тендер та отримано першу партію у 10 тон. В цьому році заплановано нанести 170 км поздовжньої розмітки та 17 тис. м. кв. – поперечної.

«До Великодніх свят ми нанесли «зебру» у центральній частинні міста, також першочергово нанесено розмітку від площі Перемоги до межі міста для забезпечення безпеки руху у Поминальну неділю, - розповідає Іван Юрченко. – Найближчим часом плануємо нанести подвійну осьову по всій території міста, а також поновити «зебру» на ділянках доріг, де малий трафік, щоб не створювати затори на дорогах».

У нанесенні дорожньої розмітки планується також застосувати технологію «холодного пластику» - це сучасний матеріал, призначений для нанесення розмітки на автодорогах, маркування пішохідних переходів, стрілок, піктограм тощо. Дорожня розмітка холодним пластиком сприяє зниженню аварійності на дорогах за рахунок кращих світлотехнічних характеристик. Цим забезпечується краща її видимість в складних умовах (темна пора доби, дощ, туман).

Вперше у Вінниці такий метод було застосовано ще у 2008 році. Нанесена тоді розмітка служить ще до цього часу, однак вона досить дороговартісна. В цьому році буде закуплено 1,5 тони пластику, що дозволить нанести розмітку на 300 м2. Її використають на найбільш складних міських перехрестях, які містять різні види розмітки, в тому числі і острівці безпеки для пішоходів, а саме: на площі Героїв Майдану, перехресті вулиць Островського та Привокзальної, Першотравневої та Хмельницького шосе та ін. Також довговічний матеріал буде використано при розмітці капітально відремонтованих доріг центральної частини міста, таких як Грушевського та Артинова. Роботи по нанесенню «холодного пластику» проводитимуть за встановлення жаркої погоди – в червні-липні.

У першу чергу поновлюється стоп-лінія, суцільна лінія, «зебра», острівці безпеки, а з червня почнуть фарбувати і розмітку велодоріжок. В цьому році планують нанести 19,5 км такої розмітки. Поновлюватиметься і розмітка жовтою фарбою, якою позначають зупинки транспортних засобів та лежачі поліцейські. Трохи пізніше буде також оновлено розмітку паркувальних зон в межах проїжджої частини, пішохідні переходи з підвищеною вірогідністю наїзду та перетин велодоріжок з проїжджою частиною.

За словами Івана Юрченка, всі роботи з поновлення розмітки будуть намагатися провести у найкоротші строки, але швидкість залежатиме від погодних умов. За встановлення теплої погоди в нічний час – переважна більшість робіт буде вестися у передранішні часи, а також у вихідні дні, щоб не заважати руху транспорту. Останніми у місті поновлюватимуть написи на дорогах «Увага, діти!», їх традиційно наноситимуть аж перед початком навчального року – в серпні.

ВИННИЦА.info