24 берез. 2016 19:09

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

104

0

У Вінниці створили Обласний центр допомоги бійцям АТО. На посади взяли волонтерів

У Вінниці створили Обласний центр допомоги бійцям АТО. На посади взяли волонтерів

 На Монастирській, 47 створили Центр допомоги бійцям АТО


У Вінниці створили Обласний центр допомоги бійцям АТО. На посади взяли волонтерів

 24 березня у Вінниці офіційно розпочав роботу Обласний центр допомоги учасникам АТО. В приміщенні за адресою Монастирська, 47 (колишня Володарського) під одним дахом зосередилися різні відділи, що займаються питаннями військовослужбовців. Керівником центру став волонтер – Анатолій Слівінський.

«Відповідно до розпорядження голови Вінницької ОДА Валерія Коровія, до департаменту соціальної політики було добавлено 4 штатних одиниці. Це нам дало можливість створити окремий відділ в структурі департаменту – Відділ допомоги учасникам АТО. Тобто, це відділ, у функціональних обов’язках якого - виключно допомога учасникам АТО. Він не працює на громадських засадах. В його складі – державні службовці, які щодня знаходяться на робочому місці з 9 до 18 години», - розповіла директора Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації Наталія Заболотна.

У Вінниці створили Обласний центр допомоги бійцям АТО. На посади взяли волонтерів

За її словами, раніше існувала проблема налагодження координації між всіма організаціями, що надають допомогу захисникам на обласному рівні. Сьогодні – її немає. Центр готовий зустрічати хлопців, які незабаром повернуться по демобілізації.

«Тепер на Монастирській, 47 фактично розташований сектор держаної служби України у справах ветеранів війни а учасників АТО у Вінницькій області, відділ допомоги учасникам АТО департаменту соціальної та молодіжної політики, відділ оздоровлення та санаторно-курортного лікування департаменту соціальної та молодіжної політики, які відповідають за оздоровлення дітей учасників АТО та санаторно-курортне лікування учасників АТО. Тут працює відділ праці на соціально-трудових відносин департаменту, який здійснює контроль і моніторинг за дотриманням законодавства пор працю учасникам АТО: щоб за ними закріплювалося їх основне місце роботи, виплачувалася заробітна плата. Тут територіально розміщується обласний центр соціальних служб для сім’ї дітей та молоді. В складі цього центру працюють, втому числі, два психологи, які пройшли тренінги з подолання посттравматичного синдрому. І напроти цього приміщення розташований департамент цивільного захисту, в якому ведеться облік сімей загиблих учасників АТО, хлопців, які отримали статус інвалідів війни.

Тобто, територіально і функціонально у Вінницькій області вирішено питання стосовно координації та запуску цього центру», - зазначила Наталя Заболотна.

Подивитися на сформований центр прийшов і очільник Вінницької ОДА Валерій Коровій. «Губернатора» досягнення приємно здивували, оскільки допомогу АТО-шникам, які і раніше, надаватимуть волонтери, тільки тепер вони у якості держслужбовців.

«Ідея проста і зрозуміла: щоб в одному центрі зібрати і представників громадських інституцій, і сектор, що має відношення до міністерських відомств. Це акумуляція волонтерських організацій, що працюватимуть під егідою єдиного центру. Це такий перший крок і він правильний. Якщо волонтери починають працювати на посадах держслужбовців, то це таки щось означає, щось в цій країні змінюється», - зауважив В.Коровій.

У Вінниці створили Обласний центр допомоги бійцям АТО. На посади взяли волонтерів - фото 2

Директор центру Анатолій Слівінський

У Вінниці створили Обласний центр допомоги бійцям АТО. На посади взяли волонтерів - фото 3

У Вінниці створили Обласний центр допомоги бійцям АТО. На посади взяли волонтерів - фото 4

У Вінниці створили Обласний центр допомоги бійцям АТО. На посади взяли волонтерів - фото 5

У Вінниці створили Обласний центр допомоги бійцям АТО. На посади взяли волонтерів - фото 6

У Вінниці створили Обласний центр допомоги бійцям АТО. На посади взяли волонтерів - фото 7

У Вінниці створили Обласний центр допомоги бійцям АТО. На посади взяли волонтерів - фото 8

У Вінниці створили Обласний центр допомоги бійцям АТО. На посади взяли волонтерів - фото 9

У Вінниці створили Обласний центр допомоги бійцям АТО. На посади взяли волонтерів - фото 10

У Вінниці створили Обласний центр допомоги бійцям АТО. На посади взяли волонтерів - фото 11

У Вінниці створили Обласний центр допомоги бійцям АТО. На посади взяли волонтерів - фото 12

У Вінниці створили Обласний центр допомоги бійцям АТО. На посади взяли волонтерів - фото 13

Нагадаємо, що раніше навколо створення центру допомоги бійцям АТО розгорталися дискусії.

ВИННИЦА.info