6 листоп. 2015 13:40

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

97

0

У Вінниці створили сайт для учасників АТО та їх сімей

У Вінниці створили сайт для учасників АТО та їх сімей

 Ресурс містить корисну інформацію та має зворотній зв'язок 


У Вінниці створили сайт для учасників АТО та їх сімей


 У Вінниці з 1 листопада запрацював сайт для учасників антитерористичної операції та членів їх сімей. Це веб-портал, де зібрана вся потрібна та актуальна інформація, яка може бути корисною для військових. Також тут є можливість отримати консультацію з відповідних питань. Певний час веб-портал працюватиме в тестовому режимі. За цей час усі вінничани можуть надати свої пропозиції щодо його вдосконалення.

Про це повідомляє департамент ЗМІ та зв’язків з громадськістю Вінницької міської ради.

На сайт «Для учасників АТО та членів їх сімей» можна потрапити з головної сторінки сайту Вінницької міської ради.

На головній сторінці сайту представлені пункти меню його основних розділів: «Соціальна підтримка», «Земельні питання» та «Законодавство», блоки «Новини та волонтерська діяльність», «Корисна інформація». На правій частині головної сторінки розташовано розділ «Зворотній зв’язок», а також розміщено посилання на важливі розділи сайту та інші ресурси для можливості швидкого доступу до них.

«Розділ «Соціальна підтримка» містить важливу інформацію щодо передбачених законодавством державних соціальних гарантій, а також додаткових до встановлених законодавством, місцевих гарантій, затверджених рішенням міської ради – надання пільг, грошової допомоги, трудових гарантій. Тут є інформація, куди можна звернутись з питань надання соціальних послуг, зазначено порядок їх отримання. Крім цього, у розділі надаються відомості щодо можливості отримання соціальної підтримки і супроводу та проведення психологічної адаптації учасників АТО із зазначенням місць та графіків прийому з даних питань», – розповів директор департаменту інформаційних технологій міської ради Володимир Романенко.

У розділі «Земельні питання» розміщена інформацію щодо розподілу земельних ділянок між учасниками бойових дій, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, та членам сім'ї загиблого учасника АТО. На сторінці розміщено і перелік документів, які необхідні для включення до списку бажаючих, заява про внесення до цього списку та нормативні акти Вінницької міської ради та її виконавчого комітету, які стосуються даного питання. Крім цього, створено «Електронний реєстр учасників АТО», який представляє собою сервіс перегляду черги на отримання земельної ділянки учасниками бойових дій, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, та членами сім'ї загиблого учасника АТО.

Також на сайті є розділ «Законодавство», де розміщено перелік Законів України та інших нормативно-правових актів, якими передбачені пільги військовослужбовцям, військовозобов’язаним, ветеранам військової служби, членам їх сімей. Розділ «Корисна інформація» на головній сторінці сайту містить необхідні для учасників АТО та членів їх сімей відомості, подані у наочній формі. Наразі це зручне інфографічне представлення послідовності дій для отримання посвідчень «Інвалід війни» чи «Учасник бойових дій», грошових та інших видів допомог, оформлення пенсії, інформації щодо пільг учасникам бойових дій, членам сімей загиблих тощо.

Всі новини та фотозвіти, які стосуються проведення заходів, надання волонтерської допомоги, висвітлення інших важливих подій, що відповідають темі сайту, розміщуються у розділі «Новини та волонтерська діяльність».

Надалі розділ поповнюватиметься іншою актуальною інформацією. Тому адміністратор сайту чекає на пропозиції щодо того, які дні потрібно іще розмістити на сторінці. 

«Для можливості отримання учасниками антитерористичної операції та членами їх сімей консультацій, допомоги у вирішенні проблемних та інших питань відповідного напрямку, на сайті впроваджено сервіс «Зворотній зв’язок». Скориставшись ним, громадяни можуть написати звернення, поставити питання, описати хвилюючу їх ситуацію та бути впевненими, що одержать всю потрібну консультативну допомогу або поміч у розв’язанні проблеми. Крім того, у розділі «Зворотній зв’язок» громадяни можуть надавати свої пропозиції та побажання щодо розміщення додаткової інформації, створення нових корисних сервісів у відповідності до тематики даного веб-ресурсу. Сайт і надалі буде удосконалюватися з урахуванням потреб громадян, для яких його створено», – зазначив Володимир Романенко.

«Створення сайту для учасників антитерористичної операції та членів їх сімей – це хороша справа і це наша відповідальність. Це ще одне підтвердження того, що громада Вінниці повинна бути сильною і всіляко допомагати учасникам АТО, особливо родинам загиблих захисників АТО у всіх тих проблемних питань, які у них виникають», – сказав в.о. міського голови Сергій Моргунов.

ВИННИЦА.info