6 квіт. 2017 16:10

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Місто
0

34

0

У Вінниці цього року не буде фонтану під аркою, але буде «оксамитовий шлях» на Вишеньці

У Вінниці цього року не буде фонтану під аркою, але буде «оксамитовий шлях» на Вишеньці

 ДФРР «перекроїв» плани мерії по ремонту об’єктів благоустрою у Вінниці


У Вінниці цього року не буде фонтану під аркою, але буде «оксамитовий шлях» на Вишеньці

 У Вінниці внесли зміни до переліку об’єктів благоустрою, де планували проводити реконструкцію Це пов’язано з фінансуванням через Державний фонд регіонального розвитку. Місто подавало на конкурс 6 проектів, але в результаті, державне фінансування отримає лише на два – на реконструкцію третьої черги проспекту Космонавтів та на реконструкцію Київського мосту. Роботи по благоустрою території входу до центрального парку перенесли на наступний рік.

Про це під час виїзної наради на будівництво школи на Поділлі, 6 квітня, повідомив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

«Ми вимушені були відмовитись від реконструкції арки в центральному парку. В звіті я повідомляв, що ми подаємо заявку на Фонд регіонального розвитку, але заявка не пройшла. Тому через брак фінансового ресурсу, ремонт не розпочнемо. По конкурсу в нас пройшов лише ремонт мосту по Чорновола та реконструкція третьої черги проспекту Космонавтів. Загальна сума, близько 75 млн. гривень», - повідомив мер Вінниці.

Також було заплановано провести ремонт трамвайної колії по Соборній. Його цьогоріч теж не проводитимуть.

«Враховуючи те що перекрито Київський міст, ми не можемо приступати до ремонту трамвайної колії по Соборній, бо це створить ще більшу проблему для транспорту. Тому ремонт колій будемо робити в наступному році», - зауважив С. Моргунов.

«Оксамитову колію» зроблять на Вишеньці.

«Цього року ми продовжимо третю чергу реконструкції проспекту Космонавтів. Думаю, не раніше червня. Але там є важливі моменти – будемо замінювати на переїздах по Космонавтів, 600-річчя і Юності трамвайні колії, так як на площі Гагаріна. Щоправда визначатимемо, чи то буде бетонна плита, чи буде викладено під плитку. Головне, що створять «оксамитовий шлях» і буде автотранспорту набагато зручніше переїжджати колії», - зазначив міський голова.

Фонтан з інсталяцією Сонячної системи на проспекті Космонавтів планують запустити в травні.

Вінниця.info