6 серп. 2018 10:45

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

117

0

У Вінниці в кардіоцентрі відкрили другу операційну для пацієнтів з інфарктом

У Вінниці в кардіоцентрі відкрили другу операційну для пацієнтів з інфарктом

 В кардіоцентрі відкрили другу операційну для пацієнтів з інфарктом 


У Вінниці в кардіоцентрі відкрили другу операційну для пацієнтів з інфарктом

Кілька перших операцій з використанням нового мобільного цифрового ангіографа – апарата для діагностики і лікування коронарних судин, вже успішно провели у Вінницькому кардіоцентрі. Це та інше медичне обладнання загальною вартістю понад 16 млн грн придбали у межах субпроекту «Складова розвитку системи охорони здоров’я Вінницької області, направлена на покращення медичної допомоги хворим із серцево-судинною патологією», який реалізовується за підтримки Світового банку.

Про це повідомляє прес-службa Вінницької міської рaди.

Матеріально-технічну база центру поповнили сучасним УЗД-апаратом, обладнанням експертного класу для штучної вентиляції легень, тредмілом, ЕКГ-апаратами, апаратами для цілодобового моніторингу для діагностики функціонального стану серцево-судинної системи. Також – цифровою мобільною рентген-діагностичною системою Zіehm Vіsіson RFD німецького виробництва, яка коштує біля 9,5 млн грн і дозволяє встановлювати штучні кардіостимулятори, проводити коронарографію та стентування серцевих судин у хворих на інфаркт міокарда.

«За підтримки Світового банку вдалося обладнати другу операційну, потреба в якій гостро відчувалася останні кілька років, — каже головний лікар Вінницького регіонального клінічного лікувально-діагностичного центру серцево-судинної патології Володимир Гладких. — Наявний у нас стаціонарний ангіограф працює з 2008 року практично безперервно. Тепер ми зможемо його розвантажити та провести сервісне обслуговування. Крім того, будемо надавати ургентну допомогу одночасно двом пацієнтам, а не ставити їх у чергу, як раніше».

Минулого року Вінницький кардіоцентр став лідером серед аналогічних медичних закладів України за кількістю операцій стентування коронарних судин (837). Загалом тут за минулий рік здійснили 2478 оперативних втручань.

«Субпроект покликаний знизити смертність і рівень ускладнень від серцевих недуг. Він  реалізується на 3 рівнях. У площині первинної та екстреної медичної допомоги і на високоспеціалізованому рівні кардіологічного центру. Придбане обладнання дозволить посилити оперативність проведення планових та невідкладних операцій», — зазначив директор департаменту охорони  здоров’я Вінницької міської ради Олександр Шиш.

«Восени 2020 року ми відкриємо у Вінниці новий потужний регіональний кардіоцентр, який буде обслуговувати не лише Вінниччину, але й інші регіони України, — каже директор департаменту охорони  здоров’я Вінницької облдержадміністрації Людмила Грабович. — Допоки він у стані будівництва, ми спрямовуємо фінансову підтримку на посилення можливостей діючого центру».

Цього року в області також збільшено кількість квот на безкоштовні операції для хворих на серцево-судинну патологію. 650 пацієнтів з 1 черги обласного реєстру можуть отримати планову коронарографію та стентування однієї «критичної» судини безкоштовно, тоді як собівартість таких процедур включно з витратними матеріалами — майже 25 тисяч гривень. Інформацію про алгоритм отримання такої допомоги у межах субпроекту надають сімейні лікарі.

У Вінниці в кардіоцентрі відкрили другу операційну для пацієнтів з інфарктом

Вiнниця.info