8 квіт. 2016 20:14

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Місто
0

179

0

У Вінниці в парку «Хімік» побудують церкву та майданчики

У Вінниці в парку «Хімік» побудують церкву та майданчики

 У Вінниці відбулися громадські слухання по парку «Хімік»


У Вінниці в парку «Хімік» побудують церкву та майданчики

 8 квітня відбулися громадські слухання, щодо майбутнього розвитку парку «Хімік», який розташований на території кварталу обмеженого вулицями Некрасова, Академіка Янгеля (колишня вул.Фрунзе), Батозька (колишня вул.Кірова), Героїв Крут (колишня вул. Червоних курсантів).

Стосовно парку «Хімік» на слуханнях розгорнулась суперечка між людьми, які пропонували створення в парку майданчиків та тими, хто бажав щоб на території парку побудували церкву. По закінченню обговорень вінничани дійшли компромісу та  залишилися задоволені дві сторони. Зала була переповнена вінничанами, деяким навіть прийшлося постояти дві години, поки тривали слухання.

На громадських слуханнях зареєструвалось 284 людини. Після створення секретаріату та оголошення порядку проведення слухань начальник відділу Вінницького муніципального центру містобудування і архітектури Олександр Галіброда виступив з доповіддю.

«В нас є 2 варіанти облаштування парку. Перший це в парку «Хімік» плануємо відновити дитячі, спортивні майданчики, відновити фонтан, освітлення, облаштувати лавочки і відновити паркан по периметру, облаштувати територію для паркування. Другий варіант, який підлягає розгляду ідентичний першому в плані благоустрою, лише планується збудувати культову споруду, в середині парку. Споруда не буде огороджена», - розповів О. Галіброда.

Під час обговорень вінничанам весь час демонстрували два варіанти проектів. Городяни вносили багато пропозицій, серед яких були такі: змінити розташування церкви на території парку, зменшити парковку, зробити невелику територію для вигулу собак та інші.

Але все ж таки, більшість людей підтримувало проект, де розміщена церква. Бурхливі оплески отримала пропозиція, аби назвати церкву іменем Небесної Сотні. Не менш бурхливо обговорювалося питання, аби церква була саме Українського патріархату.

 «Цей парк, це наче маленьке місто. А раніше кожне місто і кожне село розпочиналося з церкви і ми повинні тут побудувати церкву, де буде нашій душі легко і спокійно. Але це має бути обов’язково Український патріархат», - каже вінничанка.

Вінничанка Сніжанка Чубенко внесла пропозицію, яку підтримали більшість городян і її пропозицію внесли, як доповнення до проекту.

«Київському патріархату потрібен храм у цьому місті, духовний осередок і це питання не повинне обговорюватися. Храму там стояти! Церква чудово вписується у ландшафт. Інше питання це внести зміни до проекту, де запроектований храм. Якщо молодь пропонує майданчики для волейболу, тенісу, футболу – чудово, діти будуть розвиватися. Я думаю проектанти здатні знайти місце для облаштування майданчиків», - каже вінничанка.

Отже завершилися обговорення на тому що на території парку «Хімік» буде церква Українського патріархату, а також буде збільшена територія розташування дитячих і спортивних майданчиків.

Нагадаємо, 21 грудня 2015 року на сайті Вінницької міськради було створено петицію з проханням заборонити будівництво храмів та провести реконструкцію паркової зони «Хімік».

У Вінниці в парку «Хімік» побудують церкву та майданчики 

 У Вінниці в парку «Хімік» побудують церкву та майданчики - фото 2

У Вінниці в парку «Хімік» побудують церкву та майданчики - фото 3

У Вінниці в парку «Хімік» побудують церкву та майданчики - фото 4

У Вінниці в парку «Хімік» побудують церкву та майданчики - фото 5

Олександр Галіброда

У Вінниці в парку «Хімік» побудують церкву та майданчики - фото 6

У Вінниці в парку «Хімік» побудують церкву та майданчики - фото 7

У Вінниці в парку «Хімік» побудують церкву та майданчики - фото 8

У Вінниці в парку «Хімік» побудують церкву та майданчики - фото 9

У Вінниці в парку «Хімік» побудують церкву та майданчики - фото 10

У Вінниці в парку «Хімік» побудують церкву та майданчики - фото 11

У Вінниці в парку «Хімік» побудують церкву та майданчики - фото 12

У Вінниці в парку «Хімік» побудують церкву та майданчики - фото 13

У Вінниці в парку «Хімік» побудують церкву та майданчики - фото 14

У Вінниці в парку «Хімік» побудують церкву та майданчики - фото 15

Детальний план

 

У Вінниці в парку «Хімік» побудують церкву та майданчики - фото 16

У Вінниці в парку «Хімік» побудують церкву та майданчики - фото 17

У Вінниці в парку «Хімік» побудують церкву та майданчики - фото 18 

У Вінниці в парку «Хімік» побудують церкву та майданчики - фото 19  

ВИННИЦА.info