17 берез. 2017 17:29

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

88

0

У Вінниці велосипедисти організували рейди по розшуку зниклих дітей

У Вінниці велосипедисти організували рейди по розшуку зниклих дітей

До участі запрошують всіх бажаючих, найактивнішим обіцяють бонуси від вело-магазинів


У Вінниці велосипедисти організували  рейди по розшуку зниклих дітей

З 18 березня у Вінниці велосипедисти організовують рейди  вулицями міста. Водії «двоколесих» проведуть роз’яснювальні роботи з перехожими, аби пояснити, що пішоходи мають ходити по відокремленій для них ділянці. А велосипедисти їхати по іншій.

Про це Вінниця.info повідомив співорганізатор акції Ярослав Пашкевич.

«Це робиться у рамках культури між перехожими та велосипедистами. Задля того, щоб ніхто не постраждав. Торік наш хлопець травмувався через сумку перехожого. Руку зламав. Пішохід також травмувався. От тому, ми маємо поступово привчати людей шанувати один одного на дорозі. Хоч вважається, що Вінниця – велосипедна столиця України, мало хто звертає уваги на те, кому яку ділянку виділили. Це так само стосується велосипедистів, які зневажають правилами. Тому розмови з ними також будуть проводитися», - пояснив Пашкевич.

У суботу на вулиці виїде десяток громадських вело-патрульних.

«Обмежуватися лише просвітницькою діяльністю ми не збираємося. У період шкільних канікул спільно з поліцейськими  вело-патрульними, будемо проводити пошукові  заходи. Якщо десь зникла дитина. Або, щось трапилося, ми звісно готові бути корисними. Вечірні патрулі  плануються після 22 годин щоденно», - додав Пашкевич.

У вінницькій вело-спільноті  15 осіб вже погодилися брати участь у патрулюванні. До участі запрошують всіх бажаючих. Найактивнішим обіцяють бонуси від вело-магазинів.

Вінниця.info