12 січ. 2016 16:42

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

80

0

У Вінниці від грипу померли 25 осіб - представник МОЗ

У Вінниці від грипу померли 25 осіб - представник МОЗ

Від грипу померли 25 вінничан?


У Вінниці від грипу померли 25 осіб - представник МОЗ

 В Україні по всіх регіонах збільшується кількість захворювань на грип H1N1. За даними Міністерства охорони здоров’я, у Вінниці жертвами захворювання стали 25 осіб.

Про це на своїй сторінці у «Фейсбук» написала заступник Голови Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров'я Ірина Сисоєнко.

За її словами, саме таку цифру назвали сьогодні, 12 грудня, під час наради в МОЗ.

«В Україні по всіх регіонах збільшується кількість захворювань на грип H1N1 і нажаль, є летальні випадки.

З самого ранку взяла участь у нараді в МОЗ з міністром, заступниками міністра, керівниками відділів та управлінь саме по цьому питанню. Наголосила на ТЕРМІНОВІЙ роботі з інформування населення по всіх джерелах про те, що відбувається.

Станом на сьогодні, грипом захворіло 5,7 % всього населення країни. З них 70 % - це діти, вагітні.

Найбільша кількість випадків у Вінниці, Одесі, Харкові, Києві та Київській обл. В порівнянні з минулим роком, кількість смертельних випадків збільшилась на 10%.

В Одесі вже померло - 28, у Вінниці - 25 осіб.

Проаналізувавши смертельні випадки, МОЗ повідомляє, що всі вони стались через несвоєчасне звернення за медичною допомогою до лікарні.

Нажаль, пацієнти звернулись на 5-6 день з початку хвороби і пневмонія на той час вже призвела до набряку легенів.

За інформацією Міністерства, медичний персонал лікарень підготовлений належним чином до надання медичної допомоги у разі збільшення подібних випадків.

В Україні прийнятий високого рівня американський клінічний протокол з лікування грипу. Тож, якщо лікарі його використовують, то є всі можливості уникати ускладнень.

Проблемами залишаються: низький рівень щеплень від грипу, які необхідно було робити до епідсезону, самолікування людей, а також недостатня робота первинної ланки медичної допомоги, у тому числі недостатня кількість лікарських засобів в медичних установах.

Я буду слідкувати за роботою медустанов в Україні. Особливо мене занепокоює 25 летальних випадків у Вінниці, 5 з яких - внаслідок грипу В, що є набагато легкою формою в порівняні з H1N1, тож будемо розбиратись, чому так сталось.

Ліки із вмістом осельтамивиру діють тільки на 1-2 добу з моменту захворювання. Пізніше вони вже не ефективні, тому немає сенсу в їх застосуванні, вони мають своє протипоказання, побочну дію, приймати ці ліки потрібно виключно за рекомендацією лікаря, особливо мають бути обережними вагітні та діти!!!

Тому Друзі, бережіть себе, використовувайте засоби індивідуального захисту, при появі температури, перших симптомах, одразу звертайтесь до лікарні!!!», - йдеться у публікації в соцмережі.

Варто зазначити, що 6 січня департамент охорони здоров’я Вінницької ОДА інформував лише про 7 смертей внаслідок ускладнень грипу, які трапилися в області.

У Вінниці від грипу померли 25 осіб - представник МОЗ

ВИННИЦА.info