20 верес. 2016 14:10

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Місто
0

95

0

У Вінниці відбудеться Манхеттенський фестиваль короткометражних фільмів

У Вінниці відбудеться Манхеттенський фестиваль короткометражних фільмів

 З 23 по 29 вересня стратрує фестиваль короткометражок


У Вінниці відбудеться Манхеттенський фестиваль короткометражних фільмів

 22 вересня в Україні стартує стартує єдиний у світі глобальний інтерактивний кінофестиваль - Манхеттенський фестиваль короткометражних фільмів.

Протягом тижня вінничани одночасно з глядачами в усьому світі зможуть подивитися 10 картин-фіналістів і обрати серед них переможця.

У вінницькому кінотеатрі «Родина» короткометражки йтимуть з 23 по 29 вересня. Фільми демонструватимуться в українській озвучці, тривалість збірки – 136 хвилин, початок щовечора о 20.00. 

Цьогоріч українці вже у 10-й раз зможуть приєднатися до вибору кращої короткометражки року. Фестиваль триватиме з 22 вересня по 2 жовтня у Києві, Вінниці, Дніпрі, Житомирі, Запоріжжі, Кривому Розі, Луцьку, Львові, Маріуполі, Одесі, Сумах, Харкові та інших містах.

Взагалі цієї осені щорічний Манхеттенський фестиваль короткометражних фільмів відбувається вдев’ятнадцяте – і об'єднає 100 000 поціновувачів короткого метра на показах у 250 містах. Організатори фестивалю нагадують, що стати членом міжнародного журі і взяти участь у виборі найкращої короткометражки року може будь-хто – достатньо заповнити бюлетень для голосування після сеансу.

Минулого року у десятку фіналістів увійшли по дві картини з Німеччини та Франції, фільми зі США, з Туреччини, Чилі, а також ко-продукції Швейцарії та Німеччини, Фінляндії та Данії, Косова і Великобританії. Найкращою короткометражкою року, за результатами всесвітнього глядацького голосування, став фільм «До зустрічі!» – зворушлива історія прихильності, котра щойно зародилася між двома пенсіонерами, від Бенджаміна Вольффа (Німеччина).

Серед фіналістів цього року – австралійська анімація «Я – олівець», створена після трагедії з розстрілом редакції Charlie Hebdo і присвячена свободі творчості, а також французький фільм «Горила» про Голлівуд 50-х років, де герой-актор, що грає мавпу у пригодницьких фільмах, мріє звернути на себе увагу головної актриси.

Вінниця.info, за матеріалами «Новин культурного життя Вінниці».