30 груд. 2011 11:42

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

30

0

У Вінниці відбувся новорічний ранок для дітей-сиріт

У Вінниці відбувся новорічний ранок для дітей-сиріт

28 грудня театрі ім. М.Садовського відбулось свято новорічної ялинки для дітей-сиріт, дітей із малозабезпечених та багатодітних сімей.


У Вінниці відбувся новорічний ранок для дітей-сиріт

28 грудня театрі ім. М.Садовського відбулось свято новорічної ялинки для дітей-сиріт, дітей із малозабезпечених та багатодітних сімей.

Про це повідомляє управління у справах преси та інформації Вінницької облдержадміністрації.

В обласному академічному музично-драматичному театрі ім. М.Садовського 28 грудня 2010 року за участю заступника голови облдержадміністрації Любові Спірідонової відбулось свято новорічної ялинки.

На урочистості були запрошені діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти-інваліди, діти військовослужбовців, працівників правоохоронних органів, які загинули під час виконання службових обов`язків, діти із малозабезпечених і багатодітних сімей.

У святкуванні взяли участь 1200 дітей з усіх районів та міст області.

Вітаючи присутніх з наступаючими новорічними святами Любов Спірідонова зазначила, що з кожним роком збільшується фінансування на проведення новорічної ялинки, це дає можливість придбати подарунки та зробити справжнє свято для тих дітей, які так цього потребують. «Кожна дитина повинна відчути свято і отримати турботу, якою вона з тих чи інших причин обділена у житті», - переконана Л.Спірідонова.

На проведення свят для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей-інвалідів, дітей із малозабезпечених і багатодітних сімей, дітей, які залишились без догляду, обласним бюджетом передбачено майже 430,0 тис. грн. На ці кошти придбано 11280 подарунків (солодощі, канцелярські товари, іграшки, книги, спортивний інвентар тощо).

Під час святкових концертів та театральних постановок солодкі подарунки отримають 3832 дітей, які навчаються у 29-ти школах-інтернатах області.

Брацлавська та Джулинська школи-інтернати отримають мультимедійну дошку, комп’ютерну техніку та солодкі подарунки загальною вартістю 57,0 тис. грн.

Вручення подарунків дітям, які залишились без догляду батьків, буде проведено у дитячому притулку «Добро» та Жмеринському центрі соціально-психологічної реабілітації.

Усі 363 дитини дитини, які виховуються у прийомних сім’ях та дитячих будинках області, візьмуть участь у святкових заходах.

Також 520 студентів з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які навчаються у вищих навчальних закладах І-ІV рівнів акредитації незалежно від форм власності отримають «Іменну стипендію», яку встановлено облдержадміністрацією та обласною радою. Сума коштів, яку передбачено виплатити, складає 100,0 тис. грн.

В управлінні зазначили, що 70 дітей пільгових категорій будуть направлені до Міжнародного дитячого центру «Артек», де вони стануть учасниками тематичної зміни, яка вперше проводиться під час новорічно-різдвяних свят.

ВИННИЦА.info


0
0