27 листоп. 2017 09:31

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Місто
0

92

0

У Вінниці відкрили частину Київського мосту для проїзду транспорту

У Вінниці відкрили частину Київського мосту для проїзду транспорту

У Вінниці відкрили частину Київського мосту для проїзду транспорту 


У Вінниці відкрили частину Київського мосту для проїзду транспорту

 27 листопада у Вінниці відновили рух для легкового та громадського транспорту через мостову споруду по вулиці Чорновола, яка була закрита для проїзду з 11 березня 2017 року. Транзитному та великогабаритному по мосту їхати заборонено. Транспорт рухається в реверсному режимі – по відремонтованій частині мосту. Швидкість руху по мосту не має перевищувати 10 кілометрів на годину.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Вінницької міської ради.

«За вісім місяців робітники підсилили усі 20 колон та ригелі. Також підсилили більшість арок мостової споруди, 10 надарочних стійок та на двох встановили опалубки для бетонування. Замінили два крайніх ряди мостових балок у кількості 50 одиниць та влаштували монолітну залізобетонну плиту на правій половині мосту. Крім того, облаштовали фундаменти під опори зовнішнього освітлення та вмонтували нові, відгородили тротуарну частину мосту по одній стороні для проведення подальшої її реконструкції», – каже директор департаменту капрітального будівництва Ігор Кравець. І додає, що по іншій частині об’єкту роботи продовжаться навесні 2018-го, але вже без перекриття руху для приватного автотранспорту.

Загалом тривалість реконструкції мостової споруди згідно з проектом розрахована на 2 роки. Уподовж 8 місяців 2017 будівельниками виконано 60% від загального обсягу робіт.

Також Ігор Кравець розповів, що по лабораторних дослідженнях на міцність бетону мосту, які проводились спеціалістами випробувальної лабораторії Вінницького національного технічного університету, отримані позитивні висновки – і, відповідно, можна відкрили технологічний проїзд в обох напрямках.

Щодо громадського транспорту, то сьогодні ще тролейбус №10 їздитиме через Київський міст, але з завтрашнього дня – по Центральному, як і було до реконструкції.

Як повідомляла Вінниця.info 20 листопада у Вінниці по правій стороні Київського мосту працівники підрядної організації встановлювали електроопори щоб прокласти контактну мережу для тролейбусів та облаштувати вуличне освітлення. Раніше працівники науково-дослідної лабораторії ВНТУ перевірили бетон на міцність.

У Вінниці відкрили частину Київського мосту для проїзду транспорту

У Вінниці відкрили частину Київського мосту для проїзду транспорту - фото 2

У Вінниці відкрили частину Київського мосту для проїзду транспорту - фото 3

У Вінниці відкрили частину Київського мосту для проїзду транспорту - фото 4

У Вінниці відкрили частину Київського мосту для проїзду транспорту - фото 5

У Вінниці відкрили частину Київського мосту для проїзду транспорту - фото 6

У Вінниці відкрили частину Київського мосту для проїзду транспорту - фото 7

У Вінниці відкрили частину Київського мосту для проїзду транспорту - фото 8

У Вінниці відкрили частину Київського мосту для проїзду транспорту - фото 9

У Вінниці відкрили частину Київського мосту для проїзду транспорту - фото 10

У Вінниці відкрили частину Київського мосту для проїзду транспорту - фото 11

У Вінниці відкрили частину Київського мосту для проїзду транспорту - фото 12

У Вінниці відкрили частину Київського мосту для проїзду транспорту - фото 13

Нагадаємо, що Київський міст закрили на капітальний ремонт 11 березня 2017 року. Договір на ремонт мостової споруди уклали з ТОВ «МСУ-2»в листопаді минулого року. Вартість робіт за угодою склала 56,495 млн. гривень разом з ПДВ.

Вінниця.info