27 січ. 2015 09:22

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

89

0

У Вінниці відкрили громадську приймальню для учасників бойових дій АТО та членів їх родин

У Вінниці відкрили громадську приймальню для учасників бойових дій АТО та членів їх родин

 Всеукраїнська громадська організація надаватиме допомогу бійцям та їх родинам 


У Вінниці відкрили громадську приймальню для учасників бойових дій АТО та членів їх родин

 26 січня у Вінниці розпочала роботу Громадська організація «Українське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО» у Вінницькій області. Це Всеукраїнське об‘єднання, яке включає членів з усіх областей та не окупованих територій України.

Організація об’єднала людей, які у свій час пройшли Афганістан і не були байдужими до подій на Майдані. Вони стали поряд із вінницькою громадою на захист ідей Революції гідності.

Після анексії Криму та розгортання війни на Сході країни, члени організації не стояли осторонь і взяли активну участь у боротьбі українського народу за територіальну цілісність держави та запобіганні поширенню тероризму по всій країні.

Активісти формують батальйони оборони, забезпечують їх матеріально-технічними засобами, спорядженням, ліками, харчами і відправляють в зону АТО. В день відкриття громадської приймальні організації надійшла чергова допомога від українців з м. Нюрнберга ФРН. Передані броньовані автомобілі та інші засоби для фронту. Результати цієї роботи, а також рух отриманих і витрачених коштів, відображаються на інтернет-сайті zaxist.vn.ua.

Боротьба на Сході триває, але життя продовжується. І багато учасників бойових дій, які демобілізувалися, члени сімей загиблих зіткнулися із проблемами отримання допомоги та пільг від держави за законом.

Тому, крім забезпечення фронту, метою створення організації стало надання роз’яснень учасникам бойових дій та членам їх сімей діючого законодавства з цих питань, допомога у дотриманні їх прав, а також надання кваліфікованої психологічної допомоги. Члени об’єднання вважають, що буде дуже результативним надання  комплексу послуг для цієї категорії осіб по принципу так званого «єдиного вікна» - централізовано, професійно, швидко.

На Вінниччині плідно працює багато громадських організацій, які допомагають зберегти здобутки Майдану і захистити країну. Але, якби всі вони діяли не розрізнено, а скоординовано, результат був би ще кращий.

Прихильником та ініціатором створення Всеукраїнської організації учасників бойових дій та волонтерів АТО у Вінницькій області виступив Народний депутат Верховної Ради України, вінничанин Сергій Володимирович Кудлаєнко.

«На фоні ескалації конфлікту на Сході, економічних проблем через війну та анексію Криму, особливо важливо згуртуватися навколо спільної цілі та не допустити розхитування ситуації зсередини і поширення хаосу на територію країни. Ми маємо забезпечити все для людей, які віддають своє життя за мир в Україні, а для цього потрібен порядок і спокій. В період зростання зовнішніх і внутрішніх загроз, об’єднана громада має діяти розважливо та цивілізовано з точки зору суспільно-політичної культури. Прийшов час не тільки декларувати європейські цінності, а й вчитися втілювати їх в наше повсякденне життя, і перш за все це - єдність влади і громади, - говорить народний депутат Сергій Кудлаєнко.

У Вінниці відкрили громадську приймальню для учасників бойових дій АТО та членів їх родин

Установчими зборами членів Громадської організації «Українське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО» у Вінницькій області вирішено, крім всебічної допомоги нашим захисникам, відслідковувати й аналізувати діюче законодавство стосовно учасників бойових дій на Сході, та виходити із новими законодавчими ініціативами до депутатського корпусу Верховної Ради України.

Організація відкрила громадську приймальню,яка працює з 26 січня у м. Вінниці, по вул.Соборній, 72.

ВИННИЦА.info