29 груд. 2018 12:23

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

199

0

У Вінниці відкрили перший дитячий будинок сімейного типу. Фото

У Вінниці відкрили перший дитячий будинок сімейного типу. Фото

 Будинок для родини придбали за кошти державної субвенції та місцевого бюджету


У Вінниці відкрили перший дитячий будинок сімейного типу. Фото

 28 грудня у Вінниці відкрили дитячий будинок сімейного типу. Це перший побідний будинок у місті, який створили у рамках державної програми. Будинок для родини придбали за кошти державної субвенції та місцевого бюджету.

Про це повідомляє прес-служба Вінницької міської ради.

У дитячому будинку сімейного типу наразі виховується троє прийомних дітей. Будинок для родини придбали за кошти державної субвенції та місцевого бюджету. Це двоповерхова будівля у мікрорайоні Старе місто. Загальна площа будинку понад 250 квадратних метрів. У кожної дитини власна кімната. Біля будинку є садок, на подвір’ї – альтанки та гараж. Також є присадибна ділянка, де можна вирощувати городину.

«Будинок було придбано в рамках державної субвенції, яка вже другий рік поспіль за ініціативи Уряду була реалізована на місцях. В цьому році ми придбали за рахунок субвенції п’ять квартир, які були розподілені відповідно до черги особам з числа сиріт, це діти від 18 до 23 років, а також ось цей будинок. Коли ми його вибирали, то дивилися, щоб у будинку було просторо, був зроблений перший ремонт. Ми вдячні тим, хто продав нам це житло, адже навіть деякі речі і іграшки вони тут залишили, деякі речі купили за кошти міського бюджету. Важливо, що така молода сім’я виявила бажання виховувати діток у одній великій родині. Добре, що дітки виховуватимуться у родині, а держава зі свого боку їх підтримує і надає житло», - розповіла заступник міського голови Галина Якубович.

У Вінниці відкрили перший дитячий будинок сімейного типу. Фото

Батько сімейства Віталій розповів, що він вже довгий час працює з дітьми як тренер з флорболу (один з різновидів хокею). З дружиною мають двох дітей і давно мріяли взяти в свою родину ще дітей з інтернату, але не було відповідної житлової площі. Уже майже місяць сім’я обживається у новому будинку.

«Ми заселилися в будинок 6 грудня. Незвично було після маленької квартири переїхати до такого великого будинку. У нас зараз багато роботи, маємо працювати, адже в подальшому пануємо взяти на виховання ще дітей. На разі ми виховуємо троє прийомних дітей – дві дівчини та один хлопчик, також є двоє наших. Плануємо взяти до восьми дітей, адже у будинку має проживати 12 чоловік. Ми звикаємо до нового нашого графіку життя», - поділився своїми враженнями батько Віталій.

Мати Ганна зазначила, що діти у всьому допомагають по господарству. Улюблене місце у родині – кухня. Тут дівчатка вчаться готувати, влаштовують навіть арт-терапію, спілкуються і діляться враженнями, як пройшов їхній день.

У Вінниці відкрили перший дитячий будинок сімейного типу. Фото - фото 2

У Вінниці відкрили перший дитячий будинок сімейного типу. Фото - фото 3

У Вінниці відкрили перший дитячий будинок сімейного типу. Фото - фото 4

У Вінниці відкрили перший дитячий будинок сімейного типу. Фото - фото 5

У Вінниці відкрили перший дитячий будинок сімейного типу. Фото - фото 6

У Вінниці відкрили перший дитячий будинок сімейного типу. Фото - фото 7

У Вінниці відкрили перший дитячий будинок сімейного типу. Фото - фото 8

У Вінниці відкрили перший дитячий будинок сімейного типу. Фото - фото 9

У Вінниці відкрили перший дитячий будинок сімейного типу. Фото - фото 10

У Вінниці відкрили перший дитячий будинок сімейного типу. Фото - фото 11

У Вінниці відкрили перший дитячий будинок сімейного типу. Фото - фото 12

У Вінниці відкрили перший дитячий будинок сімейного типу. Фото - фото 13

У Вінниці відкрили перший дитячий будинок сімейного типу. Фото - фото 14

Вінниця.info, фото міської ради