23 верес. 2010 09:33

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Місто
0

57

0

У Вінниці відкрився центр лабораторно-бактеріологічних досліджень

У Вінниці відкрився центр лабораторно-бактеріологічних досліджень

Наступним кроком буде створення у місті діагностичного центру


У Вінниці відкрився центр лабораторно-бактеріологічних досліджень

У Вінниці на базі міської поліклініки №2 відкрився центр лабораторно-бактеріологічних досліджень.

Про це повідомляє управління у справах ЗМІ та зв'язків з громадськістю Вінницької міської ради.

За повідомленням, створення міського центру лабораторно-бактеріологічних досліджень для обслуговування медичних закладів міста визначено у переліку першочергових заходів, які спрямовані на реформування медичної сфери міста. На його створення було витрачено понад 1,5 млн. гривень.

Новий центр забезпечений сучасним медичним обладнанням та необхідними витратними матеріалами, він дасть можливість проводити 100 тисяч одиниць лабораторних досліджень щорічно. Тут будуть проводитись профілактичні дослідження на збудники кишкових інфекцій для працівників шкіл та садочків, а також діагностичні дослідження для дітей та дорослих на запити медичних закладів.

До відкриття центру усі лабораторні дослідження здійснювались у бактеріологічній лабораторії міської санепідемстанції. Це було досить незручно для лікарень міста та їх пацієнтів, адже не було можливості оперативно отримувати результати необхідних аналізів.

«Сьогодні ми відкрили нову сучасну бактеріологічну лабораторію, яка допоможе вчасно виявляти проблеми із здоров'ям, вчасно підібрати відповідні ліки і позбутися складних наслідків. Наступним кроком буде створення у місті діагностичного центру, де можна буде взяти весь спектр аналізів на дослідження і надати результат у відповідності до сучасних вимог», - прокоментував відкриття міського центру лабораторно-бактеріологічних досліджень мер Вінниці Володимир Гройсман.

За його словами, щороку на проведення аналізів з бюджету витрачалось немало коштів, тому відкриття лабораторії допоможе також значно економити кошти на проведення досліджень у сучасній лабораторії.

«Перед нами стоять нові завдання, які ми повинні зробити для того, аби охорона здоров'я з кожним роком ставала все більш якісною», - сказав В.Гройсман.

 

ВИННИЦА.info


0
0