5 груд. 2018 11:15

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

21

0

У Вінниці відкриють 4 додаткових групи у дитячих садочках

У Вінниці відкриють 4 додаткових групи у дитячих садочках

У Вінниці відкриють 4 додаткових групи у дитячих садочках 


У Вінниці відкриють 4 додаткових групи у дитячих садочках

 У Вінниці будується чотири заклади дошкільної освіти. Зокрема, до кінця року буде введено в експлуатацію 4 групи в діючих садках. Також триває будівництво школи в мікрорайоні «Поділля» на 1200 учнів.

Про це 4 грудня розповів міський голова Сергій Моргунов під час зустрічі з освітянами, йдеться у повідомленні прес-служби міської ради.

На засіданні голів профспілкових комітетів закладів освіти міста Сергій Моргунов розповів про реалізовані проекти у галузі, а також основні виклики та завдання на наступні роки. Окрім того, під час зустрічі міський голова поспілкувався з освітянами у форматі запитання-відповідь.

Під час зустрічі із вчителями керівник міста розповів про реалізацію основних програм у сфері освіти за 2018-й рік. Внаслідок фінансової децентралізації, ініціатором якої є Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, місто отримало можливість збільшити фінансування галузі з власного бюджету. Фактично питома вага видатків на освіту у структурі бюджету міста становить 30%.

Цього року у закладах дошкільної освіти з 1 січня було збільшено вартість харчування однієї дитини в день, а діти учасників АТО харчуються безкоштовно. У дитячих садочках таких діток 913. З 1 вересня безкоштовним харчування забезпечені також школярі із числа сімей, в яких один із батьків є учасником АТО (ООС), – 1625 учнів.

«Виконуючи доручення Прем’єр-міністра України щодо ліквідації черги в закладах дошкільної освіти до 2020 року, ми намагаємось щороку робити заходи з розширення мережі закладів та відкриття нових груп. Зокрема, до кінця року буде введено в експлуатацію 4 групи в діючих садках №18, 45 та 71. В садочках №45 та №71 ремонтні роботи вже завершилися, наразі, здійснюється комплектування груп необхідним обладнанням та інвентарем», - каже міський голова Сергій Моргунов.

У Вінниці відкриють 4 додаткових групи у дитячих садочках

За кошти інвесторів у місті будується чотири заклади дошкільної освіти: по вул. Ватутіна, Замостянській, вул. Трамвайній, вул. Покришкіна. Триває будівництво школи в мікрорайоні «Поділля» на 1200 учнів. З 1 вересня у місті почав роботу Інклюзивно-ресусний центр № 1.

У закладах освіти активно впроваджуються заходи енергоефективності. Цього року комплексну термомодернізацію здійснено у дитячих садочках №4 та №17, а також у школах №5 та №33 та на стадії завершення у школі №17. Також, у 2018 році здійснено реконструкції покрівель шкіл №8 та №36.

Сергій Моргунов зазначив, що у місті більш комплексно підходять до термореновації шкіл. Тому, у школі №20, крім утеплення будівлі, здійснено реконструкцію системи теплопостачання закладу із влаштуванням індивідуального теплового пункту. Це дасть можливість значно заощаджувати на оплаті за енергоносії. 

Продовжують модернізовувати спортивну інфраструктуру освітніх закладів: «Нещодавно у Вінницькому міському палаці дітей та юнацтва відкрили сучасний спортивний стадіон, кращий на Вінниччині в закладах освіти. Побудовано багатофункціональне поле для гри в міні-футбол в школі № 9», – зазначив міський голова.

У Вінниці відкриють 4 додаткових групи у дитячих садочках - фото 2

У Вінниці відкриють 4 додаткових групи у дитячих садочках - фото 3

У Вінниці відкриють 4 додаткових групи у дитячих садочках - фото 4

У Вінниці відкриють 4 додаткових групи у дитячих садочках - фото 5

У Вінниці відкриють 4 додаткових групи у дитячих садочках - фото 6

Вінниця.info