21 лют. 2017 10:40

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

77

0

У Вінниці відкриють музей міста, для цього створять ціле комунальне підприємство

У Вінниці відкриють музей міста, для цього створять ціле комунальне підприємство

Основною метою є напрямки та види діяльності досвід інших міст України у функціонуванні аналогічних ініціатив


У Вінниці відкриють музей міста, для цього створять ціле комунальне підприємство

22 лютого чиновники Вінниці, представники дослідницьких та музейних установ, навчальних закладів і громадського сектору, збираються за круглим.  Будуть обговорювати ідею створення комунального підприємства «Центр історії Вінниці».

«Круглий стіл на тему «Центр історії Вінниці»:перший крок до створення Музею Вінниці». Основною метою є напрямки та види діяльності досвід інших міст України у функціонуванні аналогічних ініціатив. Також плануємо обговорити перспективи, що відкриваються у зв’язку з появою Центру», - повідомляють Вінниця.info Департамент у справах ЗМІ та зв’язків з громадськістю Вінницької міської ради

В ході круглого столу за участі Вінницького міського голови очікуються виступи від представників регіональних історичних осередків, зокрема:

Юрій Легун– доктор історичних наук, директор Державного архіву Вінницької області, почесний голова Вінницького історичного товариства;

Ольга Коляструк– доктор історичних наук, завідувач кафедри історії та культури України ВДПУ ім. М. Коцюбинського;

Олег Репан– кандидат історичних наук, представник Інституту історії Дніпра, ветеран АТО;

Модератором круглого столу буде Олександр Федоришен, координатор ініціативи, керівник Вінницького історичного товариства.

Вінниця.info