25 листоп. 2011 16:01

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:55
Місто
0

60

0

У Вінниці визначено найкращий будинок

У Вінниці визначено найкращий будинок

За першість у конкурсі будинків мешканці отримають 10 тисяч гривень на житлово-комунальні потреби


У Вінниці визначено найкращий будинок

24 листопада у мерії відбулось засідання конкурсної комісії, де було обрано по три переможці у чотирьох номінаціях, які набрали найбільшу кількість голосів.

Перше місце у номінації «Будинок зразкового утримання забудови до 1985 року», було присвоєно п\'ятиповерховому цегляному будинку №69 по вулиці Шмідта, який знаходиться на балансі і обслуговуванні МКП «ЖЕК-5».

Про це повідомляє Департамент у справах ЗМІ та зв\'язків з громадськістю Вінницької облдержадміністрації.
Друге та третє місця посіли будинки по вулиці Червоноармійській, 26 (ЖЕК №14) та Келецькій, 118 (ЖЕК №12).

До конкурсантів у тих чи інших номінаціях висувались певні вимоги. Так, зокрема, зразковим будинком можна було вважати ту багатоповерхівку, яка знаходиться у задовільному технічному стані, у якої фасади та цоколь не пошкоджені графічними написами, а самовільні добудови та надбудови повністю відсутні.

Стосовно кращих під\'їздів теж були певні критерії відбору. Зокрема, відсутність порушень правил пожежної безпеки та санітарних норм, відсутність графічних написів на сходових клітинах, відсутність самовільних комірчин у місцях загального користування.

Для того, аби здобути перемогу у номінації «Найкраща прибудинкова територія», двори повинні були також відповідати певним параметрам: на прибудинковій території повинні знаходитись майданчики для сушки білизни, контейнери для сміття, відремонтовані лавки для відпочинку та облаштовані пішохідні доріжки. Також враховувалось наявність дитячого чи спортивного майданчиків, клумби та квітники тощо.

Серед будинків, які були здані в експлуатацію після 1986 року, перше місце за кількістю набраних балів було присуджено будинку №32 по вулиці Зодчих, в якому створено ОСББ «Подолянка-4». Цей будинок обладнано загальнобудинковим лічильником води, приладом обліку теплової енергії, крім того, функціонує дахова котельня. Весь будинок оснащено системою відеоспостереження, а для автівок мешканців функціонує підземний паркінг.

«Срібну медаль» отримав будинок за адресою вул. Стельмаха, 43б(ЖЕК №12), «бронзу» члени журі віддали будинку №59 по 1-му провулку Київському (ОСББ «Можайський»). Переможці обох номінацій отримають по 10 тисяч гривень за 1 місце, 7 тисяч - за 2-ге та 4 тисячі гривень за 3-тє місце.

«Під\'їздом зразкового утримання» обрано під\'їзд №2 по проспекту Юності, 19. Друге та третє місця посіли під\'їзди №2 по вулиці Артинова, 19 та №6 по проспекту Космонавтів, 58. А пишатися своєю прибудинковою територією можуть мешканці будинків по вулиці Зодчих, 10 (1 місце), Фрунзе, 58 (2 місце) та Київській, 112 (3 місце). За кращі під\'їзди та кращі території переможці отримають по 6000, 4000 та 2000 гривень у відповідності до зайнятих місць.

Конкурс «Житловий комплекс зразкового утримання» проводиться вже три роки.

Щороку збільшується кількість заявок від мешканців багатоповерхівок, які бажають взяти участь у конкурсі. Якщо у 2009 році на конкурс було подано 29 заяв, то цього року кількість бажаючих «похизуватися» своїм під\'їздом, будинком або прилеглою територією було майже 60.

ВИННИЦА.info


0
0