17 жовт. 2018 17:44

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

137

0

У Вінниці визначили будинки зразкового утримання. Фото

У Вінниці визначили будинки зразкового утримання. Фото

 У Вінниці визначили будинки зразкового утримання 2018. Фото


У Вінниці визначили будинки зразкового утримання. Фото

 У Вінниці визначили 9 переможців конкурсу «Житловий комплекс зразкового утримання-2018». 17 жовтня директор департаменту житлового господарства Роман Фурман вручив переможцям грошові сертифікати, дипломи та аншлаги на будинки.

Про це повідомляє департамент в справах ЗМІ та зв’язків з громадськістю Вінницької міської ради.

Переможців визначали у трьох номінаціях «Будинок зразкового утримання, забудови до 1985 років», «Будинок зразкового утримання, забудови від 1986 років» та «Найкраща прибудинкова територія».

Щодо призового фонду, то у номінаціях «Будинок зразкового утримання, забудови до 1985 років» та «Будинок зразкового утримання, забудови від 1986 років» за перше місце переможці отримають 40 тисяч гривень, друге – 30 тисяч гривень і за третє – 10 тисяч гривень. У номінації «Найкраща прибудинкова територія», відповідно – за перше місце – 30 тисяч гривень, друге – 20 тисяч гривень і третє – 10 тисяч гривень.

Кошти, отримані в якості премій за перемогу у номінації, перераховуються на підприємство, що здійснює обслуговування та утримання даного житлового будинку. В подальшому їх використають виключно на потреби будинку, або вони будуть зараховані, як сума співфінансування при проведені капітального ремонту.

«Ще раніше, коли міським головою був Володимир Гройсман, у Вінниці започаткували конкурс «Кращий житловий будинок». Останній раз він проводився у 2013 році, минулого року за дорученням міського голови Сергія Моргунова конкурс було відновлено. Заявки ми почали приймати в березі і завершили у червні. Зареєструвався 31 учасник будинок, перемогу отримали дев’ять. За рішенням загальних зборів мешканці можуть розпорядитися виграшною сумою і потратити її на благоустрій або ж на ремонті роботи. Будинки, які брали участь у конкурсі, досить активно використовують міські програми на умовах співфінансування і опікуються питаннями енергоефективності», - зазначив директор департаменту житлового господарства Роман Фурман.

У Вінниці визначили будинки зразкового утримання. Фото

Перше місце у номінації «Будинок зразкового утримання, забудови від 1986 років» виграли мешканці будинку по вул. Стельмаха, 17.

«На посаді старшої по будинку я уже багато років. Ми намагаємося робити своє житло кращим. Ми повністю утеплили його, замінили покрівлю на умовах співфінансування з міською радою – 70% вартості виплатили з міського бюджету, а 30% збирали з мешканців. Важко, звісно, збирати з людей кошти, але нам вдається домовлятися. Завдяки утеплення я вже минулої зими відчула енергозбереження. За комунальні платежі стала платила наполовину менше.  40 000 грн витратимо на утеплення балконів», – розповіла старша по будинку по вул.Стельмаха,17 Ніна Пальцева.

У Вінниці визначили будинки зразкового утримання. Фото - фото 2

Перше місце у номінації «Будинок зразкового утримання, забудови до 1985 років» отримали мешканці будинку по вул. М. Литвиненок-Вольгельмут, 44.

«Останнім часом у співпраці з міською радою та департаментом житлового господарства нам вдалося утеплити будинок, виконані роботи по ремонту покрівлі. Замінили систему централізованого опалення, у під’їздах встановлено енергозберігаючі світильники та датчики руху. Мешканні проявляють свою ініціативу і є співпраця з міською владою та з ЖЕО. Плануємо зробити більше. Хочемо привести прибудинкову територію до ладу, та встановити новий дитячий і спортивний майданчик. Виграні кошти ще не знаємо куди потратимо, будемо радитися із старшими по під’їздах», - каже старший по будинку Іван Капля. 

«Найкращою прибудинковою територію» і сертифікат на 30 000 грн отримали мешканці будинку по вул. А. Янгеля,75.

«Я працю давно і наполегливо, зі мною співпрацює багато мешканців. Два роки тому ми попросила свого депутата Петра Бабія, щоб допоміг нам привести двір в порядок. Через кілька місяців ми відремонтували двір на умовах співфінансуваннях. Біля будинку висадили квіти, дерева постійно за ними доглядає десь чоловік шість. Дивимося, щоб у нашому дворі нічого не ламали. Я звернулася до міського голови Сергія Моргунова, аби нам поставили дитячий майданчик, Тепер у нашому дворі він є. Сюди приходять дітки навіть з інших будинків. Кошти, які виграли потратимо на ремонти», - розповіла старша по будинку Катерина Мусієнко. 

Додатково:

Загалом призерами у номінації «Будинок зразкового утримання, забудови до 1985 років»:

I місце – будинок по вул. М.Литвиненко-Вольгельмут,44; 

II місце – будинок по вул. В.Порика, 15;

III місце – будинок по вул. Стельмаха, 15.

У номінації «Будинок зразкового утримання, забудови від 1986 років» отримали перемогу:

I місце – будинок по вул.Стельмаха,17;

II місце – будинок по вул. Чайковського, 21;

III місце – будинок по просп. Космонавтів, 53.

Перемогу у номінації «Найкраща прибудинкова територія» отримали:

I місце –будинок по вул. А. Янгеля,75; 

II місце – будинок по вул. А.Янгеля, 69;

III місце – будинок по вул. Київська, 112.

У Вінниці визначили будинки зразкового утримання. Фото - фото 3

Вiнниця.info, фото - 

департаменту в справах ЗМІ та зв’язків з громадськістю Вінницької міської ради