26 груд. 2018 14:52

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

101

0

У Вінниці визначили переможців Всеукраїнської літературно-мистецької премії імені Степана Руданського. Фото

У Вінниці визначили переможців Всеукраїнської літературно-мистецької премії імені Степана Руданського. Фото

 Шляхом таємного голосування, визначили переможців здобуття Всеукраїнської літературно-мистецької премії імені Степана Руданського


У Вінниці визначили переможців Всеукраїнської літературно-мистецької премії імені Степана Руданського. Фото

 26 грудня відбулось засідання журі, де шляхом таємного голосування, визначили переможців здобуття Всеукраїнської літературно-мистецької премії імені Степана Руданського.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

Шляхом таємного голосування члени журі визначили лауреата та дипломантів Всеукраїнської літературно-мистецької премії імені Степана Руданського. Так, цьогоріч лауреатом зазначеної премії став голова обласної організації НСПУ Вадим Вітковський, представлений Вінницькою ООНСПУ за книжку гумору і сатири «Усмішечки». Натомість, дипломантами премії стали: літератор, член НСЖУ Віктор Цимбал, представлений Вінницьким куренем гумористів імені Степана Руданського за збірки «Карикатури з натури» та «До Тараса», а також член НСПУ Василь Шаройко, представлений відродженим у 2016 році журналом «Перець. Весела республіка» за гумористичну збірку «Принциповий хамелеон».

Крім цього, під час засідання членами журі було прийнято рішення про збільшення втричі розміру Всеукраїнської літературно-мистецької премії імені Степана Руданського.

За словами заступника голови облдержадміністрації Ігоря Івасюка, від початку заснування і до сьогодення відповідну премію було вручено 40 переможцям. Традиційно урочисте вручення премії відбудеться під час проведення Всеукраїнського свята сатири і гумору імені Степана Руданського в с.Хомутинцях Калинівського району – на батьківщині видатного письменника.

Нагадаємо, що зазначена премія імені Степана Руданського, заснована у 1994 році, отримала статус Всеукраїнської у 2006 році. Премія заснована з метою продовження національних традицій сатири і гумору, заохочення літераторів до написання високохудожніх творів цих жанрів, наукових та критичних праць про життєвий і творчий шлях Степана Руданського, а також спонукання творчих колективів та виконавців до популяризації духовної спадщини славного сина українського народу, класика вітчизняної літератури ХІХ століття Степана Руданського та творів сучасних письменників.

Варто зазначити, що на здобуття Премії можуть претендувати твори письменників-сатириків і гумористів, у яких продовжуються творчі традиції Степана Руданського, збагачується український народний гумор, викриваються негативні явища в суспільстві та людському житті. До розгляду також включають дослідження про життя і творчість письменника-земляка, опубліковані протягом останніх трьох років. На Премію можуть претендувати й аматорські колективи та окремі виконавці, які активно пропагують творчість Степана Руданського.

Як правило, кандидатів на здобуття Премії можуть висувати творчі спілки, організації, установи, навчальні заклади та громадські об’єднання.

У Вінниці визначили переможців Всеукраїнської літературно-мистецької премії імені Степана Руданського. Фото

У Вінниці визначили переможців Всеукраїнської літературно-мистецької премії імені Степана Руданського. Фото - фото 2

У Вінниці визначили переможців Всеукраїнської літературно-мистецької премії імені Степана Руданського. Фото - фото 3

У Вінниці визначили переможців Всеукраїнської літературно-мистецької премії імені Степана Руданського. Фото - фото 4

У Вінниці визначили переможців Всеукраїнської літературно-мистецької премії імені Степана Руданського. Фото - фото 5

У Вінниці визначили переможців Всеукраїнської літературно-мистецької премії імені Степана Руданського. Фото - фото 6

У Вінниці визначили переможців Всеукраїнської літературно-мистецької премії імені Степана Руданського. Фото - фото 7

Вінниця.info, фото прес-служба ОДА