11 черв. 2016 08:51

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

79

0

У Вінниці вперше провели операцію на відкритому серці

У Вінниці вперше провели операцію на відкритому серці

 Оперативне втручання пройшло успішно, пацієнт одужує 


У Вінниці вперше провели операцію на відкритому серці

 У Вінницькому регіональному клінічному лікувально-діагностичному центрі серцево-судинної патології провели першу в області операцію на відкритому серці. Операцію проводили в рамках співпраці інституту ім.. М. Амосова, департаментів охорони здоров’я Вінниці і області та Вінницького мед університету.

Про це 9 червня повідомив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

«Сьогодні у Вінниці вперше зробили операцію на відкритому серці. Вона пройшла успішно. Місто Вінниця долучилось до спільноти міст, де проводять такі серйозні операції. Будемо мати надію, що й надалі продовжуватимемо таку роботу. Хочу побажати пацієнту швидкого одужання. І подякувати медичній спільноті Вінниці і інституту Амосова за пророблену роботу», - поділився новиною Вінницький міський голова Сергій Моргунов під час засідання виконкому 9 червня.

В Департаменті охорони здоров'я облдержадміністрації 10 червня зазначили, що операція пройшла успішно і пацієнт одужує.

«Хірургічне втручання проводив професор Анатолій Руденко спільно з співробітниками Вінницького регіонального центру серцево-судинної патології. Під час проведення операції був присутній директор ДУ «НІССХ» ім. М.М. Амосова, член-кореспондент НАМН України Василь Лазоришинець. Оперативне втручання тривало 3,5 години. Після операції пацієнт був успішно відключений від апарату штучної вентиляції легень та знаходиться під цілодобовим наглядом фахівців Вінницького регіонального центру серцево-судинної патології. Наразі, пацієнт переведений в післяопераційну палату, його загальний стан стабільний та відповідає важкості перенесеного оперативного втручання. Пацієнт має гарний настрій та налаштований на швидке одужання», - повідомляє департамент охорони здоров’я.

Нагадаємо, у Вінниці збудують сучасний кардіоцентр.  У Вінниці презентували ескізний проект Вінницького регіонального клінічного лікувально-діагностичного центру серцево-судинної патології, який збудують за підтримки Світового банку. Сумарна вартість реалізованого проекту – близько 32 млн. доларів.

ВИННИЦА.info