17 лип. 2015 11:36

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Місто
0

115

0

У Вінниці встановлюють нові контейнерні майданчики для сміття

У Вінниці встановлюють нові контейнерні майданчики для сміття

В дворах міських багатоповерхівок почали з’являтись нові контейнерні майданчики 


У Вінниці встановлюють нові контейнерні майданчики для сміття

 У цьому році в місті розпочалась планомірна робота по капітальному ремонту контейнерних майданчиків, куди мешканці багатоповерхівок виносять свої побутові відходи. Нові конструкції будуть виконані з металопрофілю та матимуть крівлю.

Про це повідомляє Департамент у справах ЗМІ та зв’язків із громадськістю Вінницької міської ради.

Дані роботи будуть плануватись на кожен рік, аби поступово облаштувати всі контейнерні майданчики міста. На сьогоднішній день кардинально інший вигляд вже має пілотний майданчик на вул. Стеценка та два – по вул. 600-річчя.

Комунальні служби міста впорядковувати прибудинкові території. Спочатку було прийнято рішення акцентувати увагу на ігрових зонах та місцях для відпочинку. Тому в першу чергу ремонтувались спортивні майданчики, які знаходяться на прибудинкових територіях, і де дітвора може пограти футбол, баскетбол та інші ігри. На сьогоднішній день усі вони відремонтовані. Тож комунальні служби розпочали капітальний ремонт контейнерних майданчиків.

Першою площадкою, яка набула нового вигляду, розташована біля будинку №50 по вул. Стеценка. Цей проект був реалізований в рамках комплексної реконструкції двох прибудинкових територій, яку мерія зробила разом із мешканцями та депутатом міської ради Петром Бабієм. Під час опрацювання ескізу майданчика бралась до уваги думка мешканців. Саме вони висловили побажання, що він має бути закритим з усіх боків та мати крівлю.

В цьому році приклад встановлення контейнерного майданчика такого зразка почали поширювати й у інших дворах. Розпочали з мікрорайону Вишенька, де нещодавно стартував проект по роздільному збору твердих побутових відходів. На сьогоднішній день капремонт контейнерних майданчиків вже виконано у дворах будинків по вул. 600-річчя, 18 і 36.

Незабаром стартують роботи у дворах будинків по проспекту Космонавтів,75, вулиці Заболотного,11, Пирогова, 73, Писарєва, 3-7. Ще по чотирьох – розробляється проектно-кошторисна документація.

«Майданчики виконуються з металопрофілю. Ми обрали такий варіант через те, що він найбільш практичний – легко можна замінити той чи інший елемент конструкції. У випадку з бетонними конструкціями при пошкодженні затрати по ремонту будуть значно більші», - розповів начальник відділу капітального ремонту та розвитку житлового господарства департаменту житлового господарства Вінницької міської ради Сергій Ткачук.

У Вінниці встановлюють нові контейнерні майданчики для сміття

У Вінниці встановлюють нові контейнерні майданчики для сміття - фото 2

У Вінниці встановлюють нові контейнерні майданчики для сміття - фото 3

ВИННИЦА.info