3 лют. 2017 16:19

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

93

0

У Вінниці за станом здоров’я бійців з-під Авдіївки контролюють з Міністерства оборони України

У Вінниці за станом здоров’я бійців з-під Авдіївки контролюють з Міністерства оборони України

У цьому році Міністерство оборони України збільшує фінансування військової медицини до 250 млн. грн


У Вінниці за станом здоров’я бійців з-під Авдіївки контролюють з Міністерства оборони України

До Вінницького військового шпиталю з-під Авдіївки, де й досі тривають запеклі бої, авіа-бортом доправили 14 бійців. Від 1 лютого захисники тут  отримують повне медичне забезпечення місцевими військовими лікарями.

«Важких, на щастя, немає. Є з пораненими кінцівками. Осколками. Є вогнепальні переломи. Більшість, це вісім чоловік, це міно-вибухові травми у вигляді контузій. Робили операції, вторинну хірургічну обробку. Вогнепальних ран. Накладання апаратів зовнішньої фіксації. При вогнепальних переломах», - розповів Вінниця.info Ігор Мельник - заступник начальника Військово-медично-клінічного центру Центрального регіону з медичної частини.

Медики зауважують, нині вони активно працюють  у напрямку стратегічної евакуації поранених і хворих.

«Вчора ми здійснили евакуацію з Дніпра. Близько 40-ка пацієнтів соматичних. І вперше з 14-го року ми посадили борт у Луцьк. Тим самим на луцький аеродром з подальшою евакуацією на луцький шпиталь. І Рівненський шпиталь. Тим самим  ми зробили запас ліжок  по нашому госпіталю при Дніпропетровську. Також звільнили частину ліжок по Запоріжжю. Постійно працюємо з ситуацією, щоб у нас був запас ліжок», - зауважив  Вінниця.info  Андрій Верба -директор Військово-медичного департаменту Міністерства Оборони України, який також прибув до Вінниці.   

Верба наголошує, з цього року фінансування військової  медичної галузі буде збільшено.  

«Стосовно забезпеченості лікувальних закладів Міністерства Оборони України. Я хочу наголосити, що тільки по напрямку медикаментозної групи, так, простою мовою говорити, у цьому році виділено понад 250 мільйонів. Я наголошую на цій цифрі. Це тільки на медикаменти та вироби медичного призначення. Такої суми великої ще  не було. Тому, маючи нагоду, і користуючись цією нагодою, я хочу звернутися, що коштів у Міністерства оборони на ліки і вироби медичного призначення, достатньо. У цьому році понад 90-та мільйонів, наголошую, виділено на придбання апаратури. І обладнання. Для госпіталів Міністерства оборони. І певна сума для напрямку тактичної медицини», - підкреслив Верба.   

У Вінниці за станом здоров’я бійців з-під Авдіївки контролюють з Міністерства оборони України

У Вінниці за станом здоров’я бійців з-під Авдіївки контролюють з Міністерства оборони України - фото 2

У Вінниці за станом здоров’я бійців з-під Авдіївки контролюють з Міністерства оборони України - фото 3

 

Вінниця.info