11 серп. 2016 15:51

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Місто
0

107

0

У Вінниці заборонили рекламувати відпочинок в окупованому Криму

У Вінниці заборонили рекламувати відпочинок в окупованому Криму

У Вінниці заборонили рекламувати відпочинок в окупованому Криму


У Вінниці заборонили рекламувати відпочинок в окупованому Криму

11 серпня на виконкомі Вінницької міськради прийняли рішення «Про заборону розміщення на території міста реклами щодо пасажирських перевезень до тимчасово окупованих територій та відпочинку в Криму.

Відповідно до рішення, на території міста більше не можна піарити тури на окуповану територію. За словами першого заступника міського голови Ігоря Корольчука, перш за все, це аморально.

«Після анексії Російською Федерацією автономної Республіки Крим для багатьох наших громадян, і в тому числі вінничан, дуже важко стало потрапляти туди. Але на сьогоднішній день трапляються деякі випадки, коли і туристичний бізнес зовсім не патріотично відноситься до тої ситуації, яка склалася. Більшість туроператорів відмовилися від таких турів, деякі залишилися. Звісно, ми не можемо заборонити продавати такі путівки, але ми можемо з вами внести певні обмеження в рекламі. Тому, виходячи із суспільної необхідності, на нашу думку таке рішення є дуже важливим.

Знаєте, тільки місто Вінниця втратило 21 бійця на війні, і я особисто вважаю рекламувати туристичні подорожі в Крим на окуповані території є досить аморально», - прокоментував рішення І.Корольчук.

«Керуючись частиною 1 статті 52, частиною 6 статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Типовими правилами розміщення зовнішньої реклами, затвердженими Постановою Кабінету Міністрів України №2067 від 29.12.2003, виходячи з мотивів суспільної необхідності щодо заборони розташування реклами про пасажирські перевезення до тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей, а також пасажирські перевезення та відпочинок на тимчасово окупованій території Криму, виконавчий комітет міської ради вирішив: заборонити на території міста розміщення у будь-який спосіб реклами щодо пасажирських перевезень до тимчасово окупованих територій та відпочинку в Криму на стаціонарних рекламних засобах, шляхопроводах, на зовнішній поверхні будинків, споруд, на транспорті та зупинках громадського транспорту», - йдеться у тексті документу.

У Вінниці заборонили рекламувати відпочинок в окупованому Криму

У Вінниці заборонили рекламувати відпочинок в окупованому Криму - фото 2

З оголошеннями в місті про відпочинок в Криму, Вінниця «питання» закрила, але послуги по перевезенню до Криму пропонують в мережі Інтернет, і, нажаль, ці пропозиції користуються попитом.

Зокрема на ресурсі BlaBlaCar. з пошуку пасажирів та «попуток» оголошення про те, що водії готові взяти з собою вінничан у різні куточки Криму.

Повідомлення, що готовий взяти пасажирів до Арабатської стрілки в Криму розмістив перевізник який назвався Геною. Вказує, що планує їхати в кінці серпня-на початку вересня, а також що готовий під лаштуватися під попутчика. Має в авто 4 вільних місця та просить 380 доларів за проїзд. Тут же – відповідь потенційної пасажирки – проситься у машину 2 серпня . Мовляв, їхати до Криму буде двоє дорослих та двоє дітей. Пасажири хочуть їхати на море на 2-3 дні, Гена вмовляє залишитись на морі на з 8 діб.

Вже забронював місця для трьох пасажирів з Вінниці до Саків перевізник Роман. Пише, що вартість поїздки для подорожуючих 710 доларів. Виїжджати мав 10 серпня о 16.40.

За 1200 грн до Судака шукає попутчиків Галина. Пише, що їде відпочивати в комфортабельному авто та шукає попутчиків. Під оголошенням рясніє коментарями – питають, чи можна по коротшому маршруту, до Морського, Сімферополя, або менше заплатити. Галина підтверджує – ціна 1200. А поруч коментар, що їде в Крим не вперше та має навіть схвальні рекомендації.

У Вінниці заборонили рекламувати відпочинок в окупованому Криму - фото 3

У Вінниці заборонили рекламувати відпочинок в окупованому Криму - фото 4

У Вінниці заборонили рекламувати відпочинок в окупованому Криму - фото 5

 

Вінниця.info