28 січ. 2016 16:09

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Місто
0

81

0

У Вінниці заговорили про підняття вартості проїзду в громадському транспорті

У Вінниці заговорили про підняття вартості проїзду в громадському транспорті

У Вінниці може зрости вартість проїзду в громадському транспорті


У Вінниці заговорили про підняття вартості проїзду в громадському транспорті

 28 січня ГО «Маршрут» та КП «Вінницька транспортна компанія» подали на виконком міськради клопотання про підвищення тарифів на проїзд у громадському транспорті. Причиною цьому стало подорожчання запчастин, пального і матеріалів, а також невирішене питання щодо державних субвенцій на покриття пільгового проїзду.

«Протягом року до нас надходять звернення від ГО «Маршрут» щодо перегляду вартості проїзду. Діючий тариф на перевезення у маршрутному таксі становить від 2,50 до 3 гривень.

Зросли основні складові тарифу: вартість запасних частин, матеріалів та дизпалива.

Також є проблема у нас в КП «Вінницька транспортна компанія» - в фінансовому плані підприємства запланована потреба в пільговому перевезенні пасажирів. У зв’язку з невизначеністю державного фінансування, підприємство може опинитися у складному фінансовому становищі. Але, не зважаючи на це, з початку року «Транспортна компанія» здійснює перевезення пільгових громадян без надходження субвенцій на відшкодування з державного бюджету. Цією пільгою у Вінниці користується понад 120 тисяч громадян», - зазначив директор департаменту енергетики, транспорту та зв'язку Олексій Пидоченко.

У Вінниці заговорили про підняття вартості проїзду в громадському транспорті

Діючі тарифи на проїзд у громадському транспорті були визначені ще у 2014 році. Обраховувалися вони з урахуванням ряду складових, зокрема, вартості електроенергії. За два роки ціна на світло зросла у понад 100%.

«Враховувався тариф на електроенергію в розмірі 41,9 коп./кіловат-годин. Сьогодні зазначений тариф становить 78,9 коп./кіловат-годин. Тобто зростання відбулося вдвічі.

З березня 2016 року теж планується підвищення тарифу на електроенергію до 99 копійок і з вересня поточного року до 1 грн. 29 коп. за кіловат-годину. Зріс розмір мінімальної заробітної плати, це теж вплинуло на тариф.

Внаслідок валютних коливань на 40-50% зросла вартість запасних частин та матеріалів, які використовуються для технічного обслуговування транспорту», - додав посадовець.

Мер Вінниці Сергій Моргунов доручив департаменту економіки провести розрахунки по формуванню тарифу. Він також відмітив, що місто не прийматиме і поспішних висновків щодо пільгового перевезення, а дочекається рішення Уряду.

«На сьогоднішній день у місті Вінниці всі пільговики їздять безкоштовно. Ми знаємо, що є ця проблема і ми сьогодні працюємо з Кабміном. Питання гостро піднімається представниками різних громад.

Я думаю, що ми не повинні бігти «попереду», а дочекатися, яке буде прийнято рішення Урядом, тому що ця проблема стосується не тільки міста Вінниці.

В першу чергу, потрібно враховувати інтерес територіальної громади Вінниці», - наголосив міський голова.

Тож в результаті, мер Вінниці доручив департаменту економіки та інвестицій провести відповідні розрахунки, і вже після того будуть прийматись рішення щодо вартості проїзду.

ВИННИЦА.info пропонує взяти участь в опитуванні на сайті щодо питання підвищення вартості проїзду в громадському транспорті міста (рубрика «Опитування» у нижній частині сайту).

ВИННИЦА.info