24 січ. 2011 09:08

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Події
0

39

0

У Вінниці закрили конвертаційний центр

У Вінниці закрили конвертаційний центр

Для проведення оборудок ділки використовували близько десятка фіктивних фірм у столиці, через які встигли проконвертували близько 9 млн. грн.


У Вінниці закрили конвертаційний центр

Оперативники головного відділу податкової міліції Державної податкової інспекції у м. Вінниці викрили конвертаційний центр через який проконвертовано близько 9 млн. грн.

Про це повідомляє прес-офіцер управління податкової міліції ДПА у Вінницькій області Ольга Шишківська.

За повідомленням, конвертаційний центр працював на території Вінниці та обслуговував підприємства обласного центру та Києва.

Організаторами конвертаційного центру були двоє громадян, один із яких раніше засуджений за нанесення умисних тяжких тілесних ушкоджень, займались купівлею-продажем продукції, переважно сільськогосподарського значення. Головним завданням конвертаторів був продаж бажаючим партії товару, потім отриманням за нього виручки, яку знімали з банківських рахунків, і вже у валізі повертали кошти замовнику, отримавши за це відсоток.

Для проведення оборудок ділки використовували близько десятка фіктивних фірм, зареєстрованих у столиці, через які вони встигли проконвертувати близько 9 млн. грн. При цьому конвертатори не мали навіть офісного приміщення.

Реалізація оперативних матеріалів почалася з порушення кримінальної справи за фактом фіктивного підприємництва, а також накладення арештів на банківські рахунки, через які здійснювалася конвертація коштів, і де на момент арешту зберігалося більше 270 тис. грн.

Наразі податківці встановлюють повне коло осіб, причетних і зацікавлених у діяльності конвертаційного центру, а також встановлюють реквізити фіктивних фірм для відшкодування завданих державі збитків.

Нагадаємо, що у 2010 році працівниками податкової міліції на території Вінницької області було викрито і ліквідовано діяльність 4 конвертаційних центрів.

ВИННИЦА.info


0
0