6 квіт. 2018 14:22

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

137

0

У Вінниці завершили будівництво притулку для тварин з усіма зручностями. Фото

У Вінниці завершили будівництво притулку для тварин з усіма зручностями. Фото

Скоро стане відома дата відкриття 


У Вінниці завершили будівництво притулку для тварин з усіма зручностями. Фото

У Вінниці завершилися будівельні роботи притулку для тварин по вулиці Гонти. В сучасному притулку європейського зразка одночасно зможуть утримувати до 300 тварин. Він складається із трьох корпусів з вольєрами, має майданчик для вигулу тварин та ветеринарну клініку.  У перспективі буде готель для собак, а можливо і перукарня. 

Про це Вінниця.info повідомили у департаменті комунального господарства та благоустрою міськради.

«Наразі відкриття ще не було, проводять налагодження обладнання. Для ветеринарної діяльності  потрібно отримати ліцензію. А також у зв’язку зі змінами у діючому законодавства, необхідно провести паперові процедури по введенню в експлуатацію. Тому точна дата відкриття буде залежати від того, коли документи будуть отримані. Штат майбутніх працівників притулку набраний на 90%», -  розповів Вінниця.info директор департаменту комунального господарства та благоустрою Володимир Ніценко.

У Вінниці завершили будівництво притулку для тварин з усіма зручностями. Фото

У притулку запевняють, що організація утримання товарин буде здійснюватися виключно на гуманних методах поводження з тваринами.

«В притулку є рентген, УЗД, лабораторія по дослідженню аналізів. Як тільки тварина потрапить, спочатку вона пройде – обстеження, карантин, лікування, щеплення. Кожну тварину занесуть до бази даних і прочіпують. Інформація про тваринок буде розміщуватися у соціальних мережах. Відтак, якщо хтось захоче, то по Інтернету зможе обрати собі тварину. А також, інформація буде відкрита для громадськості», - продовжує Ніценко.

Громадськості пропонують долучатись до процесу догляду за тваринами, аби справді тримати на контролі питання гуманного поводження з хвостатими «безхатьками».

У Вінниці завершили будівництво притулку для тварин з усіма зручностями. Фото - фото 2

«За пропозиціями деяких міських депутатів, на одного працівника притулку буде приходитися по 15 наглядачів. Я пропоную інший формат. Ці наглядачі, хай приходять, працюють спільно і одночасно наглядають. Пропоную, менше говорити, більше працювати. Кожному наглядачу  дам по вінику, по совку ,забезпечимо всім потрібним інвентарем, медикаментами», - перераховує Володимир Миколайович.

На будівництво та облаштування притулку з бюджету Вінниці виділили 7 мільйонів гривень.

«Це приклад того, як можна якісно будувати та економити кошти, коли оптимально продумувати всі проектні рішення, обирати матеріали. Ми також розраховуємо на те, що у перспективі притулок сам себе зможе забезпечувати. З часом він перейде на самоутримання за рахунок своєї господарської діяльності, база для цього є. Для тварин, які мають господарів, послуги будуть платні. Я говорю про послуги ветеринарної клініки, готелю, перукарні», - констатує Ніценко.

Такий вигляд притулок мав у період будівництва: 

 У Вінниці завершили будівництво притулку для тварин з усіма зручностями. Фото - фото 3

У Вінниці завершили будівництво притулку для тварин з усіма зручностями. Фото - фото 4

У Вінниці завершили будівництво притулку для тварин з усіма зручностями. Фото - фото 5

У Вінниці завершили будівництво притулку для тварин з усіма зручностями. Фото - фото 6

У Вінниці завершили будівництво притулку для тварин з усіма зручностями. Фото - фото 7

У Вінниці завершили будівництво притулку для тварин з усіма зручностями. Фото - фото 8

У Вінниці завершили будівництво притулку для тварин з усіма зручностями. Фото - фото 9

Вінниця.info