8 квіт. 2015 14:15

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

32

0

У Вінниці збудують кардіологічний центр за гроші Світового банку

У Вінниці збудують кардіологічний центр за гроші Світового банку

 Світовий банк реалізує у Вінниці пілотний проект кардіологічної допомоги


У Вінниці збудують кардіологічний центр за гроші Світового банку

 У Вінниці активно впроваджується проект Світового банку щодо надання допомоги хворим з серцево-судинною патологією. Зокрема розпочато роботу з будівництва потужного кардіологічного центру з проведення стентування, надання допомоги хворим з інфарктами і різними іншими серцево-судинними розладами. На реалізацію цього проекту залучать 32,4 мільйони доларів. Перший транш вже отримали.

Про це розповіла 8 квітня директор департаменту охорони здоров’я та курортів ОДА Тетяна Бабій.

«Цей проект вже розпочав працювати, у нас створена спеціальна робоча група в департаменті. Адже Світовий банк дає кошти на реалізацію якогось проекту, але дуже чітко контролює їх використання. Розробляється медико-технічне завдання для апаратури і обладнання, розпочаті проектні роботи. Перша сума, необхідна для початку цієї роботи – 6,1 мільйона гривень уже «зайшла». Все працює», - зазначила чиновниця.

У проекті центру передбачена навіть вертолітна площадка для екстреної доставки пацієнтів. Відомо, що мерія виділила земельну ділянку, державний акт на землю вже є. Про дату відкриття центру наразі не говорять, адже попереду, ще багато роботи. У свою чергу закордонні куратори позитивно відгукують про зроблені Вінницею кроки. Запевняють, що готові допомагати фінансово і далі, головне, – щоб все виконувалося вчасно і за планом.

ВИННИЦА.info