30 берез. 2015 16:07

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Місто
0

18

0

У Вінниці зекономили газу майже на 20 млн. гривень, але опалення вимкнуть, коли настане тепло

У Вінниці зекономили газу майже на 20 млн. гривень, але опалення вимкнуть, коли настане тепло

 Майже 49 мільйонів кубів газу зекономила Вінниця у 2014 році


У Вінниці зекономили газу майже на 20 млн. гривень, але опалення вимкнуть, коли настане тепло

 Вінниця, як і більшість населених пунктів України, прожила опалювальний сезон у режимі економії. Найбільше газу в структурі споживання зекономили теплопостачальні підприємства, а це – 26,5 млн. куб. м.

Про це повідомляє департамент у справах ЗМІ та зв’язків з громадськістю Вінницької міської ради.

Завдяки впровадженню у місті організаційних та технічних заходів минулого року Вінниця у порівнянні з попереднім зекономила 48 млн. 963 тис. куб. м газу, що в грошовому еквіваленті сягає 19,7 млн. гривень. Економії «блакитного палива» посприяла і відносно тепла як для зими погода.

«В цілому по місту минулого року було спожито майже на 49 млн. куб. м газу менше, ніж 2013-го, - розповідає директор департаменту енергетики, транспорту та зв’язку Олексій Пидоченко. – Найбільше зекономили теплопостачальні підприємства, що складає майже 54 % від усього зекономленого палива. Населення спожило на 14,8 млн. куб. м менше, ніж попереднього року, а промисловість міста заощадила 6,9 млн. куб. м, в тому числі підприємства – 5,7 млн. куб. м».

Кінець зими та практично весь березень були досить теплими, тому для економії газу на центральні теплові пункти з великих котелень було зменшено подачу теплоносія. Невеликі котельні, де існує технологічна можливість, у денний час відключалися повністю. Запуск для роботи у нічний час відбувався о 16 годині. За словами Олексія Пидоченка, завдяки утриманню теплої погоди помешкання вінничан під час відключень не встигали остивати, тому особливих незручностей мешканці не відчували.

Щодо закінчення опалювального сезону, то поки що підстав повністю припинити подачу тепла немає. Згідно нормативів централізоване теплопостачання вимкнуть за умови утримання середньодобової температури не менше +8 градусів протягом трьох діб.

ВИННИЦА.info