15 жовт. 2010 09:48

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

39

0

У Вінниці згадали Івана Богуна

У Вінниці згадали Івана Богуна

14 жовтня у Вінниці відзначили день українського козацтва


У Вінниці згадали Івана Богуна

У Вінниці 14 жовтня мітинг-зібранням біля пам’ятного знаку І.Богуну обласна та міська влада, козаки та громадськість регіону відзначили день українського козацтва.

Про це повідомляє управління у справах преси та інформації Вінницької облдержадміністрації.

Вітаючи козаків Вінниччини зі святом заступник голови Вінницької облдержадміністрації Любов Спірідонова від імені керівництва області відзначила, що вінницьке козацтво не лише відроджує справжні українські традиції, але й проводить гідне патріотичне виховання сучасної молоді, численні культурно-мистецькі свята, як міжнародний козацький Фестиваль звичаєвої культури «Живий вогонь» єднає Україну», «Козацькі розваги» тощо.

"Завдяки козацтву ми пам’ятаємо свою історію та пізнаємо рідний край", - сказала вітаючи зі святом Л.Спірідонова.

За підтримку державницької ідеї, виховання національної гідності, патріотизм та з нагоди Покрови Пресвятої Богородиці – Всеукраїнського Дня Українського козацтва були нагороджені Почесною грамотою облдержадміністрації та обласної Ради з врученням грошових винагород 26 кращих козаків Вінниччини та людей, які підтримують цей рух.

Також своїми нагородами відзначили побратимів і вінницькі козаки.

14 жовтня також відбувся і урочистий мітинг-зібрання біля пам’ятного знаку І.Богуну у Вінниці, де обласна та міська влада, козаки, громадськість Вінниччини поклали святкові гірлянди та квіти до постаменту відомого героя – Івана Богуна.

 

ВИННИЦА.info


0
0