14 верес. 2018 14:04

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

119

0

У Вінниці жителів новобудов можуть більше як на тиждень залишити без води. Люди прийшли до мерії

У Вінниці жителів новобудов можуть більше як на тиждень залишити без води. Люди прийшли до мерії

У Вінниці жителів новобудов можуть більше як на тиждень залишити без води


У Вінниці жителів новобудов можуть більше як на тиждень залишити без води. Люди прийшли до мерії

 14 вересня біля Вінницької міської ради зібрались обурені вінничан з приводу відключення води на вул. Покришкіна. Людям, які придбали квартири в новобудовах повідомили, що на 9 днів вони залишаться без води. В ситуації звинувачують забудовника.

13 вересня жителям «Європейського кварталу», по вул. Покришкіна, 8, надійшло повідомлення від голови ОСББ про те, що «Вінницяоблводоканал» протягом 9-ти днів, від 18.09 по 27.09 припинить водопостачання. Причина – ремонтні роботи на мережах водопроводу за адресами вул. Зулінського на розі, вул. Київська, вул. Зулінського, 9-Б, вул. Зулінського, 34. За інформацією оператора Цілодобової варти Вінницької міської ради, ситуація з відсутністю води на 9 днів здійсниться по причині неподання вчасно технічних умов на систему водогону забудовником до Вінницяводоканал. Що і призвело до неможливості перепідключення на інший, запасний водогін, мешканців «Європейського кварталу».

Про відключення води на Покришкіна,8, водоканал повідомив забудовника ще минулого місяця, на що забудовники відповіли, що це не їхні проблеми і потрібно вирішувати все з жителями, а жителі про відключення дізнались лише вчора. Сьогодні, 14 вересня, мешканці вул. Покришкіна, 8, разом із головами ОСББ, зібрались на 10:00 у КП «Вінницяводоканал» з вимогою про відстрочення планових ремонтних робіт. Після – поїхали до міської ради, просити допомоги у вирішенні питання з відключенням води.

«Нас довели до того, що ми змушені прийти до міської ради і просити допомоги. Якщо раніше ми бачили, як будуються інші об’єкти нашого забудовника, до прикладу «Династія» чи «Набережний квартал», думали, що у нас також все закінчать і здадуть в експлуатацію. А по сьогоднішній день ми як стояли, так і стоїмо – нічого не робиться. Покриття на території ніякого немає, секції ще будуються, коли погіршуються погодні умови, ми сидимо у болоті. Забудовник не зробив освітлення по всій території кварталу, ми не маємо права у це лізти, тому що не є балансоутримувачами території. Голови ОСББ самі виділили гроші хоча б на ліхтарі перед під’їздами.

Немає ніякого благоустрою на території. Спочатку нам казали, що з кожною зданою секцією, будуть покращувати благоустрій, тепер кажуть, що зроблять все, коли здадуть територію повністю, а коли це буде – невідомо. Так, як на території «Європейського кварталу» знаходиться труба діаметром 1,20 і це одна із основних гілок водопостачання у Вінниці. На сьогоднішній день, там є три прориви, які потрібно відремонтувати. На це піде близько 9-ти днів і на цей час мають відключити воду на вул. Покришкіна, 8, тому що якщо цього не відбудеться, пів-Вінниці буде без води. Але забудовник попередньо мав зробити додатковий вхід води, що на випадок аварії, можна було перекинути на другу гілку водопостачання. За виною забудовника ми залишаємося без води, але Сергій Матусяк пообіцяв, що відключення води не буде, поки не вирішиться питання з цією гілкою водопостачання», – розповів журналісту Вінниця.info голова ОСББ на 7-й секції Андрій Мазур.

У Вінниці жителів новобудов можуть більше як на тиждень залишити без води. Люди прийшли до мерії

У понеділок на 16:00, мешканці «Європейського кварталу» разом із представниками від забудовника, керівником Вінницяоблводоканал та представниками департаментів, збираються у NGO-hub (HUB «Місто змістів»), щоб вирішити проблеми кварталу.

У Вінниці жителів новобудов можуть більше як на тиждень залишити без води. Люди прийшли до мерії - фото 2

У Вінниці жителів новобудов можуть більше як на тиждень залишити без води. Люди прийшли до мерії - фото 3

У Вінниці жителів новобудов можуть більше як на тиждень залишити без води. Люди прийшли до мерії - фото 4

Вінниця.info