28 лип. 2016 11:51

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

198

0

У Вінниці знімають кіно про війну і кохання. Фоторепортаж

У Вінниці знімають кіно про війну і кохання. Фоторепортаж

 У Вінниці знімають кіно про війну і кохання: «Тримаю тебе біля серця»


У Вінниці знімають кіно про війну і кохання. Фоторепортаж

 Український режисер Валерій Шалига приступив до зйомок художнього фільму з робочою назвою «Тримаю тебе біля серця». Місце зйомок першої частини – різні локації в місті Вінниці – проспект Космонавтів, Майдан Незалежності, територія військової частини Нацгвардії 3008. Зйомки другої частини планують провести на військовому полігоні в Калинівці. Перша частина фільму про життя родини головного героя, друга гострі сюжети про війну. Стрічка «Тримаю тебе біля серця» - це історія української родини та вплив війни на їх стосунки. Герой фільму вінничанин, колишній офіцер, одружений, має доньку. Його дружина – Надія має власний бізнес. Вони почали віддалятись один від одного, кожен займався своєю справою. З початком війни на Сході країни головний герой йде добровольцем в АТО, після цього їх родина починає змінюватись, відроджуються почуття та змінюються цінності…

Головні ролі в фільмі зіграли актори київських театрів – Лілія Нагорна та Ігор Волков. Також у фільмі знімаються вінницькі актори – Анатолій Вольський, Таїсія Славінська, в ролях другого плану та статистами стали справжні бійці – учасники АТО, бійці Нацгвардії. Загалом акторський склад налічує понад 60 чоловік.

Зйомочний період фільму розпочався 22 липня і триватиме 35 днів, потім буде монтаж. Скільки часу на це піде, поки що невідомо.

«Сценарій до фільму написала Лілія Легостаєва з Херсона. Сценарій ми трохи перероблюємо, бо є багато речей, які ми отримуємо від консультантів. Нас консультують хлопці, які повернулись з АТО, воїни, які бачили смерть, які бачать ці події. Ми до них прислуховуємось, щоб ми в чомусь не набрехали. Звичайно це кіно. Є свої кінематографічні правила, але в будь-якому разі, ми повинні зробити, щоб це було правдивою», - говорить режисер фільму Володимир Шалига.

Режисер фільму відзначає, що в Києві знімати кіно було б складніше фінансово і організаційно, у Вінниці простіше, тим паче за сценарієм головний герой вінничанин.

«Мер Вінниці пішов нам на зустріч. Я хочу сказати вдячність цій людині, він не вперше допомагає кінематографу, але мер надав можливість знімати в самому місті Вінниці, а так як фільм ми зробили про вінничанина, то основні локації у Вінниці», - відзначив режисер.

Вінницький міський голова, який 28 липня відвідав знімальний майданчик, переконаний, що український кінематограф необхідно розвивати.

«Це художній фільм з гарною сюжетною лінією. Ми розуміємо, що зараз Україна знаходиться в стані війни з Росією, ми пам’ятаємо події Революції Гідності, перші події на Сході, розуміємо події, які відбуваються сьогодні. Ми вінничани і мешканці області маємо суттєві втрати в цій війні. Сучасні події ми можемо оцінити по спогадах, по документальних фільмах. Ми вважаємо, що необхідне і художнє кіно, щоб більш широко розкрити емоції і реальності всіх тих подій, що відбуваються. Це наша історія, наше життя, яке передається через долю і життя конкретних людей», - говорить Сергій Моргунов.

Журналісти Вінниця.info побували на знімальному майданчику, на території військової частини Нацгвардії 3008. Як знімають кіно, дивіться на фото.

Головні герої Лілія Нагорна та Ігор Волков

У Вінниці знімають кіно про війну і кохання. Фоторепортаж 

Мер Вінниці та режисер Валерій Шалига

У Вінниці знімають кіно про війну і кохання. Фоторепортаж - фото 2

Знімальний майданчик

У Вінниці знімають кіно про війну і кохання. Фоторепортаж - фото 3 

У Вінниці знімають кіно про війну і кохання. Фоторепортаж - фото 4 

У Вінниці знімають кіно про війну і кохання. Фоторепортаж - фото 5 

У Вінниці знімають кіно про війну і кохання. Фоторепортаж - фото 6

У Вінниці знімають кіно про війну і кохання. Фоторепортаж - фото 7

У Вінниці знімають кіно про війну і кохання. Фоторепортаж - фото 8

У Вінниці знімають кіно про війну і кохання. Фоторепортаж - фото 9

У Вінниці знімають кіно про війну і кохання. Фоторепортаж - фото 10

У Вінниці знімають кіно про війну і кохання. Фоторепортаж - фото 11

У Вінниці знімають кіно про війну і кохання. Фоторепортаж - фото 12

У Вінниці знімають кіно про війну і кохання. Фоторепортаж - фото 13

У Вінниці знімають кіно про війну і кохання. Фоторепортаж - фото 14

У Вінниці знімають кіно про війну і кохання. Фоторепортаж - фото 15

У Вінниці знімають кіно про війну і кохання. Фоторепортаж - фото 16

У Вінниці знімають кіно про війну і кохання. Фоторепортаж - фото 17

Вінниця.info

title